Передплата 2024 «Добрий господар»

6600 гривень від ООН

Серед пенсіонерів ажіотаж: у банках реєструють на додаткову допомогу

Серед українських пенсіонерів наростає ажіотаж: є можливість одержати додаткову грошову допомогу від ООН. Відповідні повідомлення ширяться соцмережами. Суть така: люди поважного віку можуть залишити заявку на допомогу від міжнародних організацій і в перспективі отримати 6600 гривень протягом трьох місяців, тобто по 2200 гривень на місяць.

Ті, хто пише про це в соцмережах, посилаються на сайт у системі Мін­соцполітики — платформу єДопомога aid.edopomoga.gov.ua/. Після оформлення заявки Мінсоцполітики проведе верифікацію даних — за до­помогою інформації з державних реєстрів та бази даних. За позитивними результатами перевірки дані надсилаються на розгляд міжнародних орга­нізацій.

А ті, своєю чергою, мають прийняти рішення про виплату й переказати кошти на банківський рахунок пенсіонера.

Пенсіонери здебільшого не дуже «дружать» із комп’ютерами, тому масово звертаються у свої відділення банків. Допомогу від ООН нара­зі можна отримати у трьох українських банках — ПУМБ, Приватбанк і Альфа-банк.

Керівниця одного з відділень вищезазначе­них банків «не на диктофон» розповіла «ВЗ»: «Ця вся історія почалася десь тиждень тому. Офіційного повідомлення про «виплати від Єв­росоюзу» не було. Була інформація у соцмере­жах, різних бухгалтерських сайтах. Пенсіонери почали переказувати одне одному і йти до бан­ків. Наразі механізм такий: ми як банк офіційно не знаємо, що це за виплата.

Пенсіонер звер­тається до нас, маючи при собі паспорт, іденти­фікаційний код та вже маючи рахунок у нашому банку. Пенсіонер має прийти самостійно. Якщо пенсіонер неходячий, то може прийти хтось із членів сім'ї, але з нотаріально завіреною дові­реністю.

Неходячий пенсіонер все одно пови­нен мати відкритий рахунок у нашому банку. Ми відкриваємо особі, яка до нас звернула­ся, спеціальний рахунок і даємо посилання. За цим посиланням пенсіонер має самостійно за­реєструватися на отримання цієї допомоги. Ця допомога стосується пенсіонерів, які мають невелику пенсію (до п’яти тисяч гривень), а та­кож різних соціально незахищених верств на­селення — багатодітних сімей, малозабезпе­чених тощо.

Прийти до нас і зареєструватися може кожен, хто на цю допомогу претендує, а вже у структурах Євросоюзу будуть сортувати ці звернення за категоріями населення. Наразі йде тільки процес реєстрації. Реально грошей ще ніхто не отримував. Коли реєстрація закін­читься — невідомо. В ідеалі на ті окремі рахунки має прийти допомога".

Схожі новини