Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Москві почався суд над Савченко

  • 22.12.2014, 14:00
  • 1 085

У Москві почався розгляд апеляції Надії Савченко на рішення про її арешт, на суд приїхала делегації з Верховної Ради, але саму льотчицю на засідання не привезли.

Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

"У Московському міському суді почнеться процес з оскарження арешту Савченко. Радує, що депутатів ВР пропустили до Москви на суд", — написав Фейгін.

Саму Савченко, яка от уже кілька днів голодує, на суд не привезли: вона спілкується з судом через відеозв'язок.

У "Батьківщині" уточнили, що на суд поїхала делегація депутатів у складі Григорія Немирі, Вадима Івченка, Івана Крулька та Олексія Рябчина.

На суд прийшов і журналіст Роман Цимбалюк, який ставив Путіну запитання про Савченко і "виграв" інтерв'ю з нею.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що зростає загроза життю Надії Савченко та інших військовополонених у Росії.

За словами Тимошенко, "зараз в закритому режимі готуються зміни до законодавства Росії щодо застосування смертної кари".

"А тому наші герої, які знаходяться в російській в'язниці, зараз у крайній небезпеці. Це стосується вже не тільки обмеження волі і загрози здоров'ю, вже постає питання про загрозу життю", — заявила Тимошенко.

У зв'язку з цим вона попросила депутатів розглянути у вівторок постанову щодо делегування Савченко до ПАРЄ від України і звернутись до міжнародних організацій з проханням прискорити звільнення Савченко та інших українських військовополонених.

Схожі новини