Передплата 2024 «Добрий господар»

Молоді та ранні...

Про «дитячий садок» новообраної Верховної Ради

Під час виборчої кампанії учасники забігу на парламентську дистанцію наввипередки новими обличчями перед виборцем красувалися. Особливо вип’ячували серед новачків молодь. Подивіться, мовляв, які люди: спортсмени (-ки), активісти (-ки) і просто красені (красуні). До повної колекції їм лише депутатського значка на грудях бракує.

А й справді, подумали виборці партії Ляшка, оцінивши на еротичних фото бюст 13-го номера у списку — Альони Кошелєвої. З депутатською «брошкою» ця красуня ще сексуальніше виглядатиме. Та не всім же молодим грудьми собі дорогу у парламент прокладати. Хтось це робив язиком, а хтось — і головою. Вдалося багатьом: з тих, кому ще 30-ти не стукнуло, у новій Верховній Раді ціла фракція набереться. Найбільше «малолітніх» — у депутатських рядах «Народного фронту». «Фронтовиків» підтискають Блок Порошенка і Радикальна партія Ляшка.

Альона Кошелєва
Альона Кошелєва

А ось перший ззаду за кількістю «молодняка» — «Опозиційний блок». У наймолодшій віковій категорії «до 30» в «ОПі» немає жодного депутата.

Погортавши списки без п’яти хвилин нардепів восьмого скликання, «ВЗ» склав рейтинг наймолодших.

Під час виборчої кампанії учасники забігу на парламентську дистанцію навипередки новими обличчями перед виборцем красувалися. Особливо вип’ячували серед новачків молодь.

Подивіться, мовляв, які люди: спортсмени (-ки), активісти (-ки) і просто красені (красуні). До повної колекції їм лише депутатського значка на грудях бракує. А й справді, подумали виборці партії Ляшка, оцінивши на еротичних фото бюст 13-го номера у списку — Альони Кошелєвої. З депутатською «брошкою» ця красуня ще сексуальніше виглядатиме. Та не всім же молодими грудьми собі дорогу у парламент прокладати. Хтось це робив язиком, а хтось — і головою. Вдалося багатьом: з тих, кому ще 30-ти не стукнуло, у новій Верховній Раді ціла фракція набереться. Та зупинимося на п’ятірці наймолодших.

Старійшині Верховної Ради №8 Юхиму Звягільському пощастило, що відкриття новообраного парламенту не відбувається за сценарієм шкільних дзвоників. А то довелося б 81-річному дідугану намотувати коло пошани, несучи на плечі наймолодшеньку депутатку, Альону Кошелєву, з дзвіночком у руці. А скільки б охочих підсобити Звягільському знайшлося б — щонайменше, половина чоловічого складу нової ВР. І чого народ дурні запитання у коментарях під відвертими фото Альони у соцмережах залишав: «За що її Ляшко у прохідну частину списку взяв?». За що, за що?! Вила вона вправно у руках тримає!

Срібним призером у наймолодшій віковій категорії став ще один «вилоносець» — 25-річний Андрій Лозовой. В офіційній довідці на сайті ЦВК він прописаний як помічник-консультант народного депутата. Прізвище депутата — Ляшко. Вже не один рік Лозовой для шефа — як Санчо Панса при Дон Кіхоті. За Ляшком — і у вогонь, і у воду, і навіть — під йод в обличчя (торік на зустрічі у Василькові Ляшка із Лозовим облили йодом). У нинішній Київраді Лозовой очолює фракцію Радикальної партії. А під час торішньої «довиборчої» кампанії у так званих проблемних округах вірний «вилоносець» Ляшка під самісінький парламентський купол дістався. Це він з ложі преси закидав депутатів листівками, після чого тодішній спікер Рибак пригрозив, що «зашиє» журналістський балкон у Верховній Раді склом.

На третій сходинці у «малолітньому» рейтингу — 26-річний виходець з Донбасу Єгор Фірсов (54-й номер у списку Блоку Порошенка). У парламентський клас він — не перший раз. На минулих виборах до ВР Єгор Фірсов балотувався в «УДАРному» списку. Але під парламентський купол потрапив не одразу. Довелося чекати майже півтора року, поки після призначень колег-«УДАРівців» у виконавчу владу не звільнилося місце і для 37-го номера у списку партії Кличка. Отримавши мандат, Єгор став наймолодшим депутатом Верховної Ради сьомого скликання, потіснивши «свободівця» Андрія Іллєнка. Відзначився Фірсов і своїм незвичним як для нардепа транспортом. Біля Верховної Ради Єгора не раз бачили верхи на велосипеді (хоча й авто у нього є). Каже, так швидше на роботу добиратися.

На чотири місяці старша за Єгора Фірсова — представниця «Самопомочі» у майбутньому парламенті Ірина Суслова. Випускниця Національного університету Державної податкової служби України у парламентських коридорах — теж не новачок. Тільки раніше Ірина навідувалася у Верховну Раду у статусі не народного депутата, а помічника народного депутата. Та більше її прізвище відоме з прив’язкою до діяльності Люстраційного комітету. Одну з найгучніших акцій громадські люстратори влаштували в Івано-Франківську (проти головного лікаря Галицької райлікарні). Гучну у прямому сенсі цього слова: активісти барабанили по бочках так, що про ганьбу «героя» у білому халаті хіба тільки глухі не почули.

Замикає топ-п’ятірку наймолодших обранців журналіст Костянтин Усов (26 йому лише у липні виповнилося). Постійним глядачам ТВі його представляти не треба. Справжньою бомбою у журналістській кар’єрі Усова став документальний фільм про Лук’янівське СІЗО (з убивчими свідченнями тамтешніх охоронців). Незадовго після виходу стрічки в ефір в. о. начальника слідчого ізолятора відсторонили від посади. А згодом вирішив розпрощатися з роботою і Костянтин Усов: залишив журналістику, подавшись у політику. Та на минулих парламентських виборах двері Верховної Ради для нього не відчинилися. Балотуючись в окрузі на Одещині, Костянтин прийшов до фінішу лише третім. Цього разу Усов випробовував депутатське щастя по округу у рідному Кривому Розі.

Схожі новини