Передплата 2024 ВЗ

Окупанти блокують доставку українських продуктів до Криму

  • 03.08.2014, 15:32
  • 682

Окупаційна влада Криму блокує ввезення українських продуктів на півострів, посилаючись на їх "невідповідність санітарним нормам Росії"

Про це повідомили в управлінні Міндоходів у Херсонській області, передає Еспресо.TV. з посиланням на «5 канал».

Зокрема, з 1 серпня окупанти забороняють ввозити на півострів кукурудзу, кукурудзяну крупу, сою, соєве борошно, насіння соняшнику, консервацію, молочну продукцію, безалкогольні напої.

У зв’язку з цим відучора рух автотранспорту через херсонські пункти контролю "Ставки" і "Каїрка" в бік тимчасово окупованого Криму ускладнений.

Подекуди черги з вантажівок сягають до шести кілометрів, водії стоять більше 16 годин. Люди знервовані, кажуть — через такі простої матимуть збитки.

Нагадаємо, раніше "Россільгоспнагляд" дозволив ввіз українських продуктів харчування до анексованого Криму до 1 жовтня 2014 року.

Однак нині полиці кримських супермаркетів в черговий раз після анексії півострова Росією спорожніли: бракує, як українських продуктів, так і російських. Разом з тим, так звана "влада" Криму визнала, що не зможе самостійно прогодувати Крим без України, доки не буде побудований міст через Керченську протоку.

Схожі новини