Передплата 2024 ВЗ

Немає жодних виправдань тим, хто підтримує дії терористів

  • 21.07.2014, 18:15
  • 843

Президент України Петро Порошенко закликає всіх максимально сприяти проведенню роботи міжнародних експертів по вивченню обставин трагедії літака «Малазійських авіаліній».

Глава держави повідомив, що віддав наказ військовим негайно припинити проведення операцій в діаметрі 40 кілометрів навколо місця трагедії для того, щоб забезпечити експертам можливість роботи. «Немає жодних виправдань тим, хто підтримує дії терористів», — наголосив Президент.

Петро Порошенко заявив, що терористичні дії мають отримати справедливу оцінку міжнародної спільноти на рівні Ради безпеки ООН.

Президент переконаний в тому, що реакція всього світу буде рішучою. «Так звані «Луганська и Донецька народні республіки» мають бути визнані терористичними організаціями не лише в Україні, а й в усьому світі, і співпраця з ними має називатися допомогою тероризму», — наголосив він.

Глава держави зазначив, що збивши літак, бойовики вчинили три злочини — терористичний акт запуску ракети по цивільному літаку, знущання над тілами загиблих, зокрема, їх переміщення, а також знищення доказів та перешкоджання діяльності не лише українській слідчій комісії, а й міжнародним експертам, які працюють у складі комісії ІСАО.

Президент вкотре наголосив, що представники країн, чиї громадяни постраждали в трагедії літака, запрошені до роботи в комісії для того, щоб здійснити максимально прозоре розслідування обставин трагедії.

Схожі новини