Передплата 2024 ВЗ

Маркування – прапор – окрема полиця

У Львові спеціально позначатимуть російські товари

Депутати Львівської міської ради з ініціативи громадськості затвердили ухвалу “Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території м. Львова у 2014­2016 роках”. Згідно із документом, російські товари у магазинах спеціально будуть маркувати. Також стартує широка інформаційна кампанія на підтримку українського товаровиробника.

Підприємці, які торгують російськими виробами і харчами, повинні запровадити їх спеціальне помітне маркування позначкою “Товари з Російської Федерації“. Також на товарах і цінниках має бути зображення прапора РФ, а самі товари мають бути розміщені на окремих полицях. «Окремо слід наголосити на бойкоті російських товарів, ­ зазначив голова фракції ВО «Свобода у Львівській міській раді Любомир Мельничук. ­ Наші побратими­»свободівці» вже затвердили такі рішення на Полтавщині та Івано­Франківщині. Львів’яни обов’язково повинні знати, хто і де продає товари країни­агресора, виручка від продажу яких збагачує бюджет окупанта».

Також, за словами депутата, у Львові будуть здійснювати інформаційний супровід військово­патріотичних таборів, які проводять під егідою молодіжних патріотичних організацій, у навчальних закладах будуть проводити інформаційно­виховні години з роз’ясненням політичної ситуації в Україні, агресії російської держави щодо України. Також буде підтримка громадських ініціатив із протидії гастролям музикантів, акторів та інших діячів шоу­бізнесу, які публічно схвалюють агресію проти України.

«Це нормальний шлях, яким йшли всі цивілізовані країни, які хотіли вийти з рабства», ­ зазначив на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий. ­ Останніми роками місто активно проводить кампанію підтримки львівського товаровиробника, зокрема, спільно з торговими мережами розміщує вказівники про те, що певний товар вироблено у Львові. Цю програму треба продовжувати, щоб ми знали, що купуємо. Адже купівля львівських товарів — це наш бюджет, зарплата, податки. Також важливо, щоб була інформація щодо українського виробника загалом та товарів, вироблених в інших країнах: Росії, Польщі, Естонії. Знаючи, де чия продукція, і якщо немає українського аналога, люди будуть свідомі у своєму виборі. Це мудре, економічно виважене рішення: свій до свого по своє».

Схожі новини