Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яценюк: "Котельні мають відмовитись від газу"

  • 09.07.2014, 17:38
  • 970

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, передає Укрінформ.

При цьому він зазначив, що уряд пропонуватиме знизити тарифи на електроенергію тим, хто здійснить заміну газових котлів на електричні, і такий варіант вже обговорений із НКРЕ.

«Сьогодні буде запропоновано рішення, що всі, хто переходить із газових котлів на електричні, отримає спеціальний тариф на електроенергію. Скажу в цифрах. Зараз тариф на електроенергію 1 гривня 19 копійок. Якщо ви придбали електричний котел, то нічний тариф на електроенергію, якщо це електрокумулюючий котел, 30 копійок — в 4 рази менше, тариф протягом дня — 80 копійок», — сказав Яценюк.

Він також повідомив, що пропонується підвищити допустимий рівень рентабельності для котельних, які відмовлятимуться від використання газу. «Будь-яка котельня, яка переходить з газу на інший вид палива, отримує кілька преференцій. Перша — замість 5 відсотків рентабельності, які отримують сьогодні газові котельні, котельня на іншому виді палива отримує дозвіл на 21% рентабельності. Друге — споживачі, які отримували тепло від газових котельних, отримують знижку на тариф на 10%, якщо котельня переходить з газу на інший вид палива. І третє — якщо сьогодні тариф для будь-якої негазової котельні складає 500 гривень, то ми дозволяємо для цих котельних встановлювати його плюс 300, тобто 800 гривень», — сказав Яценюк.

Він підкреслив, що таким чином населення отримає знижку в 10% на вартість послуг, а кожна котельня, яка відмовиться від використання газу, отримає можливість залучити кредит і погашати його.

Схожі новини