Передплата 2024 «Добра кухня»

Янукович ховається на Афоні після інфаркту?

  • 26.02.2014, 12:25
  • 1 875

Екс-президент Віктор Янукович отримав інфаркт та зараз знаходиться на горі Афон у Греції.

Про це повідомляє сайт «Українського вибору» із посиланням на «Фейсбук» журналіста Михайло Мищішина.

«Політики, які зараз прийшли до влади, знають про хворобу Януковича, але продовжують створювати йому імідж зрадника. Його спільники під тиском заявляють, що екс-президент зрадив міліцію, «Беркут» та членів Партії регіонів», — пише журналіст.

За думкою Мищішина кримінальні справи проти Януковича незаконні та незабаром екс-президент повернеться до України.

Нагадаємо, що за час своєї каденції на посаді Президента Віктор Янукович був на Афоні тричі. Жив Президент у звичайнісінькій келії. Інтер'єр скрізь однаковий — з меблів тільки вузька ліжко й ікона в кутку. Щоб гості не відволікалися на справи мирські, під час трапези один з ченців, не перериваючись, весь час читає молитву. Тут моляться постійно, адже недарма кажуть, що афонські ченці відмолювати гріхи всього світу. Служба, в якій брав участь Президент, починалася глибоко за північ. Вона тривала п'ять годин. Весь цей час в храмі з освітлення були лише лампадки перед образами Христа і Богородиці та книгою читця.

Потрапити на Афон можна тільки морем. Разом з супроводжуючими особами Віктор Янукович добрався туди на яхті в суто чоловічій компанії — жінкам на Афон вхід заборонено, і навіть тварин жіночої статі привозити не можна. Янукович потрапив на Святу гору на загальних умовах. Він їв за одним столом з ченцями ту ж їжу, що й вони.

На горі не можна розмовляти по мобільному, користуватися комп'ютерами, а фотографувати — тільки за спецдозволом. Форма одягу також обумовлюється заздалегідь: тільки темних кольорів костюми, чорні сорочки з довгим рукавом і ніяких краваток.

Схожі новини