Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після «тітушок» влада використовує… «тітьоток»

У провокаторки з Партії регіонів, яка назвала себе «матір’ю солдата», синів немає…

До яких тільки цинічних фантазій не вдається влада, щоб викорчувати, розпорошити, бодай дискредитувати Майдан. Не вдалося зробити це беркутівськими кийками, гранатами, кулями, перцевим газом, арештами, катуваннями, підпалами — взяли на озброєння іншу методу. То цілими ешелонами слали з півдня і сходу проплачений «пролетаріат» і «трудове селянство», які у Маріїнському парку, поблизу президентської резиденції, імітували Антимайдан. То пускали у хід бандитів-«тітушок», «захисників Києва», які хотіли «наводити порядок» на Майдані. Навіть шльондр засилали між єврореволюціонерів у надії морально розкласти цю їхню «Київську Січ». А тепер ось, спекулюючи на родинних почуттях, взяли у підмогу інших політичних проституток, які іменували себе… солдатськими матерями. В інтернет-форумах їх назвали по-іншому — «тітушками жіночої статі». Мої колеги кажуть — «тітьотки»…

Недавно до майданівських барикад на вулиці Грушевського у Києві з боку урядового кварталу без жодного спротиву силовиків вирушила жіноча процесія у білих футболках, на яких було написано «Солдатські матері». Тримали плакат, з «фабричних» букв, з чого випливало, що ці особи виступають на підтримку «захисників Вітчизни», себто бійців Внутрішніх військ і «Беркута». Наче за командою, панянки завелися тирадами у бік майданівців. Перед камерами пускали фальшиві сльози і розповідали, як їм шкода хлопчиків у міліцейській і військовій формі, які, мовляв, стримують екстремістів. При тих словах «матері» взялися… розбирати барикади, витягувати дерев’яні хрести, які майданівці встановили у пам’ять про загиблих революціонерів і тих, що зникли безвісти.

Затія не вдалася. Пошумівши для годиться, дами зникли у напрямку того ж урядового кварталу. А телеглядачі почали дзвонити журналістам і ділитися враженнями від побаченого. У найбільш активній «солдатській матері» вони впізнали члена Партії регіонів, депутата Севастопольської міськради Ніну Прудникову. Біс з нею, цією партійністю. Найцікавіше те, що ця «солдатська мати» не має… синів. Отож її плачі — награні. Так само штучними є емоції іншої активістки, якій на вигляд років 25. Зрозуміло, що солдата виховати вона аж ніяк не могла.

Про пані Прудникову у Севастополі погана слава. Громадськість звинувачує її в тому, що захоплювала пільгові помешкання сиріт і вселяла туди своїх дочок. Відмовлялася виконувати рішення суду про звільнення цих квартир. Про такі її дії, зокрема, заявив інший депутат Севастопольської міськради — Василь Зеленчук. А ще Прудникову пов’язують з фірмою, яка протизаконно дерла гроші з кримських пляжників. Лише завдяки критичним публікаціям у пресі горе-депутатку вдалося «викурити» з чужих квад­ратних метрів.

Думка з приводу

Олександр ПАЛІЙ, політолог

Фальшивий президент, фальшиві вибори, фальшиві солдатські матері... А тепер ще і фальшиві шахтарі. Лідер Незалежної профспілки гірників Донбасу Михайло Волинець заявив, що у ролі гірників на проурядових «антимайданах» виступають «тітушки». «Так було і минулої суботи біля прокуратури. Всі вони, так звані шахтарі, були в новеньких касках, котрі носять лише інженерно-технічні працівники, — запевнив Волинець. — Ці ряджені «тітушки», а, швидше за все, молоді «пєтушки», не змогли назвати ні підприємств, які вони представляють, ні відповісти на запитання, якою саме працею кожен з них займається під землею. Руки їхні ніколи нічого важчого за склянку не піднімали. Липові «гірнички» не володіли елементарною технічною термінологією, абсолютно не розуміли прийнятного серед шахтарів специфічного сленгу. В той же час вони, на відміну від справжніх гірників, які поважають себе та оточуючих, направо та наліво поливали всіх матюками».

Схожі новини