Передплата 2024 «Добра кухня»

Фюле обговорив з лідерами опозиції варіанти вирішення кризи

  • 12.02.2014, 11:28
  • 790

Голови фракцій «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок провели зустріч з єврокомісаром з питань розширення і політики сусідства Штефаном Фюле.

У ході консультацій сторони обговорили питання вирішення політичної та економічної кризи, в якій опинилася Україна, передає НБН.

«Перед тим, як провести переговори з президентом, єврокомісар ще раз хотів дізнатися думку опозиції щодо варіантів вирішення кризи і розставити ключові акценти для пошуку компромісу. Не тільки з опозицією, але й з тими людьми, які зараз вийшли на вулицю для того, щоб зміни в країні відбулися», — заявив після зустрічі пан Кличко.

У свою чергу, пан Яценюк нагадав, що вчора міністри країн-членів ЄС «прийняли рішення надати всецілу підтримку Україні, яка складається з політичного та економічного пакету».

Щодо політичного пакету, глава фракції «Батьківщина» зазначив, що на порядку денному нова Конституція, новий уряд і нова програма дій.

Економічний пакет, за його словами, — це «програма фінансової стабілізації від міжнародних фінансових інститутів, щоб не дати Україні збанкрутувати».

«Європейці — разом з нами, і все залежить від того, чи усвідомлює Янукович, де ми зараз знаходимося і які наслідки неприйняття ним відповідних рішень», — підкреслив пан Яценюк.

«Ми щойно завершили обговорення з нашими європейськими партнерами про те, якою ми бачимо нову українську Конституцію, новий склад Кабміну, нову програму дій для країни і нову економічну програму. Ми хочемо почути від Януковича, чи готовий він до цього», — додав він.

Схожі новини