Передплата 2024 «Добра кухня»

Олегові Салу вказали на двері

Депутати Львівської обласної ради проголосували за розірвання договору з Львівською облдержадміністрацією (ЛОДА) щодо оренди будинку на вул. Винниченка,18 у Львові.

Львівська обласна рада на своєму пленарному засіданні позбавила Львівську обласну державну адміністрацію делегованих повноважень. Таке рішення підтримали 66 депутатів. Львівська облрада прийняла рішення у зв'язку з тим, що голови ОДА — нинішній Олег Сало і попередні — вже тривалий час не звітують про виконання цих повноважень.

Зокрема, згідно з рішенням облради, управління установами, закладами, організаціями, що перебувають у спільній власності територіальних громад області, здійснюється безпосередньо Львівською облрадою, а також управління майном спільної власності — уповноваженим органом обласної ради. Крім того, призначення і звільнення керівників комунальних установ здійснюється безпосередньо Львівською облрадою. Також львівські депутати зобов'язали керівників структурних підрозділів ЛОДА щоквартально звітувати на сесії облради.

Депутати Львівської обласної ради перенесли заслуховування звіту голови Львівської ОДА Олега Сала щодо здійснення у 2013 році обласної держадміністрацією делегованих обласною радою повноважень на кінець порядку денного. Губернатора на сесії немає — він перебуває у робочій поїздці у Турківському районі. Йому скерували відповідного листа від депутатів.

Львівська облрада також прийняла рішення про припинення договірних відносин з Львівською ОДА. За це рішення проголосували 64 депутати на сесії 17 грудня. Депутати доручили управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради вжити вичерпних заходів щодо припинення договірних відносин (договір №12/11 від 24.02.2011) та виселення Львівської ОДА з орендованих приміщень. Відтак чиновників мають виселити з кабінетів на вул. Винниченка, 18 з 1 січня 2014 року.

Схожі новини