Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Винний у загибелі матері та доньки «мажор» втік за кордон

Начальника хустської філії «Закарпатгаз» визнали психічно хворим. Це не завадило йому виїхати з країни

У місті Хусті (Закарпатська область) кількадесят людей на знак протесту щодо бездіяльності правоохоронних органів оточили будівлю Хустської міськрайонної прокуратури. Таким чином закарпатці висловили протест проти уникнення відповідальності винуватцем трагічної ДТП, у якій у листопаді минулого року загинула молода жінка з дитиною.

19 листопада минулого року, близько 18-ї години, на об’їзній дорозі Хуста водій “Міцубісі Паджеро” виїхав на зустрічну смугу та на великій швидкості врізався в автомобіль Daewoo Nexia. У ДТП загинула 32-річна жінка, яка сиділа за кермом Daewoo, та її семирічна донька. Ще одну, дванадцятирічну доньку загиблої та її дев’ятирічного сина госпіталізували з важкими травмами.

Водій “Міцубісі” в аварії не постраждав. З’ясувалося, що винуватцем ДТП була місцева “шишка” — начальник Хустської філії ПАТ “Закарпатгаз” Павло Нагірний. Чоловік загиблої Віктор Пригара, який приїхав на місце трагедії майже одночасно з даішниками, пізніше розповів: “Він навіть не намагався гальмувати. Я його бачив, він був дуже п’яний.” Даішники повезли Нагірного на експертизу, та з лікарняного закладу «мажор» зник. Незабаром Хустом почали ширитися чутки, що винуватця ДТП “відмазують”.

Знайшли Нагірного наступного після ДТП дня у... психіатричній лікарні. Його адвокат доводив, що Нагірний захворів на “стрес із суїцидальною схильністю”. Та через те, що трагічна подія набула великого резонансу, прокуратура Хуста мусила порушити проти «мажора» кримінальну справу за ст. 286,ч.3 ККУ — “порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки”.

Поки тривало розслідування цієї справи, Нагірний “косив” під психічно хворого. Його стан перевіряли закарпатські та львівські психіатри. Нарешті Нагірного визнали психічно хворим, отож неосудним. Кримінальну справу, порушену проти нього, закрили. Натомість суд виніс ухвалу про примусове лікування Нагірного.

Минулого тижня закарпатський «мажор» зник з палати Берегівської психіатричної лікарні. Незабаром Держприкордонслужба повідомила, що Нагірний перетнув державний кордон України. Після цієї втечі, повідомили “ВЗ” у прес-службі прокуратури Закарпатської області, кримінальне провадження проти Павла Нагірного поновили, а його оголосили у міждержавний розшук.

У прокуратурі також нагадали, що строк давності притягнення до кримінальної відповідальності у даному випадку становить десять років. За це час, сподіваються слідчі, правоохоронці спроможуться затримати Нагірного з допомогою Інтерполу.

Схожі новини