Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У столиці розвішали фальсифікаторів

У ці вихідні стовпи на київських вулицях були «розцяцьковані» портретами у кримінальному дизайні.

В обличчях на цих листівках жителі столиці могли упізнати членів скандально відомої окружної виборчої комісії ОВК №223. Вони «прославилися» маніпуляцією з протоколами під час встановлення результатів голосування

на парламентських виборах — на користь висуванця від влади. «Помста почалася!» — написав один із користувачів Facebook.

Як ВІДОМО, головними суперниками на цьому окрузі були колишній голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин і представник «Свободи» Юрій Левченко. За підсумками паралельного підрахунку голосів, «тягнибоківець» упевнено випереджав свого конкурента. Однак ОВК зробила все, щоб позбавити його перемоги. Значну частина бюлетенів, які зберігалися в ОВК, у нічний час зіпсували (ставили додаткову позначку), а під час перерахунку голосів, які ініціював Пилипишин і підконтрольні йому члени комісії, виявилося, що із відривом у 442 голоси переміг колишній голова РДА.

Під тиском громадськості, міжнародних експертів Генпрокуратура порушила кримінальну справу. А невідомі активісти вивісили фото членів ОВК у людних місцях. Ймовірно, зробили це прихильники «Свободи». Її лідер Олег Тягнибок попереджав фальсифікаторів та їхніх протеже, що проведе схожу акцію. «В усьому Києві з’являться фотографії провладних кандидатів з «проблемних» округів, — говорив він. — Вони мають виходити одразу з хати, і сусіди з ними не будуть вітатися. Вони прийдуть у магазин, а продавець їм має сказати: «Ти — фальсифікатор, іди звідси, я тобі не продам ковбаси». Вони прийдуть на базар, а люди не мають їм продавати помідорів-огірків…».

У «Свободі» кажуть, що порт-рети одіозних членів ОВК — це тільки «квіточки». Цього тижня обіцяють, що акція набере розмаху. «Громадська обструкція є більш дієвим способом покарати людину, винну у фальсифікації волевиявлення громадян, — адже після цього фальсифікатори проситимуться у тюрму, щоб не отримати чергового плювка чи копняка від сусіда», — написав симпатик цієї політичної сили Олександр Аронець.

Схожі новини