Передплата 2024 «Добра кухня»

Об’єднана опозиція 2012-го – плацдарм для перемоги у 2015-му

Попри спотворення значною мірою результатів голосування 28 жовтня, треба визнати новообраний парламент – заради прийдешніх президентських виборів. Про це сказав ув’язнений лідер «Народної Самооборони» Юрій Луценко в інтерв’ю газеті «Комерсант».

ЗА СЛОВАМИ ЕКС¬МІНІСТРА, «краще мати цю, багато в чому фальсифіковану ВР і перетворити її в плацдарм для демократичних сил у 2015 році, ніж відмовитися від цього виродливого дітища ляльководів ПР і тим самим завершити будівництво авторитарного «архіпелагу Межигір’я», якому буде остаточно наплювати на зобов’язання перед Європейським Союзом».

Луценко каже, перемога над Віктором Януковичем на президентських виборах 2015 року цілком реальна. За його словами, перевагу опозиції над провладними силами засвідчили дані екзит-полів, які показали 10-відсотковий розрив між електоратом «регіоналів» і «помаранчевих».

На думку Луценка, об’єднання сил «Батьківщини», «УДАРу» і «Свободи» ¬ передумова гарантованої перемоги демократичного кандидата під час наступної президентської кампанії. Екс¬міністр вважає, що тоді, як і тепер, люди голосуватимуть за партійним принципом. Відтак, вважає екс¬міністр внутрішніх справ, перед опозиційними лідерами стоїть завдання «перебороти вузькопартійні інтереси й персональні амбіції, непідтверджені практикою».

Луценко каже, що опозиції слід створити координаційну раду, яка запропонувала б суспільству єдиний план дій з єдиною командою його виконавців. Парламентський союз «регіоналів» з комуністами, переконаний колишній голова МВС, тільки прискорить зростання протестних настроїв у суспільстві, загострить президентську кампанію, — «і опозиція одержать шанс змінити не тільки верхівку влади, яка зажралася, а й згубну політико¬економічну систему».

Схожі новини