Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівську освіту очолила Галина Слічна

Управління освіти м. Львова отримало керівника. Ним стала Галина Слічна, яка на час хвороби Катерини Гороховської була в.о. начальника. В управлінні освіти нова керівниця працює з 1998 року, з 2007 до 2011 рік була заступником начальника, потім працювала начальником відділу освіти Галицького району.

У мерії пояснили: вдалися до призначення, бо конкурси результату не дали. «Вже два роки поспіль ми оголошуємо конкурс на заміщення вакантної посади керівника управління освіти. Але у двох випадках конкурсна комісія так і нікого не рекомендувала міському голові. Тому прийнято рішення про призначення керівником управління освіти людини з кадрового резерву», — зазначила Галина Бордун, начальник відділу кадрів.

Про конкурси — окрема мова...

Перший, який відбувся у жовтні минулого року, провалився з ганьбою і на очах у всіх (на захід запросили журналістів). Учасники були відверто не готові до змагання, не мали відповідного досвіду. Перший заступник міського голови Олег Синютка, який проводив співбесіду, скрушно хитаючи головою, говорив учасницям, що знає про освіту більше, ніж вони, але ж на керівника не претендує... Цьогоріч подався тільки один кандидат — депутат міської ради, Лариса Василишин. Пані Лариса пройшла всі етапи конкурсів, але... комісія і її не рекомендувала. Нібито через те, що конкурс відбувався без конкурсу, — пані Лариса була єдиним кандидатом.

«Навіщо тоді було проводити конкурс? — дивується кандидатка. — Можна було відтермінувати проведення конкурсу, дочекатися, доки ще хтось подасть свою кандидатуру. Окрім того, я вже була у кадровому резерві, і для мене цього конкурсу не потрібно було проводити. За законодавством, якщо конкурси не дають результату, на посаду просто призначають. До речі, невідомо чому Катерина Гороховська так і не була призначена на цю посаду. Адже вона йшла з вищої посади на нижчу. Чому її не призначили, треба запитувати мера».

Пані Лариса до останнього сподівалася, що міський голова не зважить на рішення комісії та призначить її. «Міський голова має на роздуми місяць, тому я сподіваюся, що він таки затвердить мене на цій посаді, — говорить депутат. — Він може це зробити, навіть попри те, що комісія мене не рекомендувала».

За годину після нашої розмови надійшло повідомлення про призначення Галини Слічної...

Коментар для «ВЗ»

Гаина СЛІЧНА,

начальник управління освіти Львівської міської ради

Я протягом місяця виконувала обов’язки начальника управління і працювала начальником Галицького відділу освіти. Тому зараз надзвичайно втомлена. Перше, що робитиму, формуватиму команду, бо без цього неможливий успіх у роботі. Будемо намагатися виробити єдине бачення освіти, щоб знати, куди рухатися. Буквально у кінці наступного тижня у позаробочий час проведемо сесію стратегічного планування, щоб визначити наперед завдання та пріорітети.

Схожі новини