Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Географія переможців Меморіалу Ярослава Пастернака розширилася

В приміщенні львівської обласної ДЮСШ, завершився 21-й юнацький турнір з баскетболу, присвячений пам’яті одного з провідних спортивних журналістів України, колишнього багаторічного завідувача відділу спорту газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака (15.12.1958 — 26.01.2004).

Команда БК «Прометей» (Слобожанське) - переможець ювілейного Меморіалу Ярослава Пастернака-2024. Фото автора
Команда БК «Прометей» (Слобожанське) - переможець ювілейного Меморіалу Ярослава Пастернака-2024. Фото автора

Ярослав Пастернак після важкої хвороби передчасно пішов з життя, коли йому було лише 45 років. Славік, як звали його колеги та друзі, до останнього дня працював у газеті «Високий Замок», очолюючи відділ спорту. І назавжди залишився у пам’яті всіх, хто його знав, справжнім професіоналом своєї справи та дотепною, веселою людиною, яка завжди намагалася йти на зустріч людям. Ярослав Іванович багато приділяв уваги проблемам і футбольного клубу «Карпати», ще у середині 90-х років започаткувавши редакційні зустрічі керівництва та гравців «зелено-білих» з уболівальниками. Разом з тим, Славік Пастернак був подвижником аматорського та дитячо-юнацького спорту.

Цього року у відкритому чемпіонаті області брали участь чотири команди юнаків 2012—2013 років народження. Переможцями Меморіалу вперше в історії стали юнаки БК «Прометей» (Слобожанське, Дніпропетровська область). Крім традиційних кубків та медалей організатори турніру подбали і про індивідуальні призи. В команді переможців приз кращого гравця отримав Нікіта Павлюк.

Друге місце посіла команда Львівської ОДЮСШ, в складі якої кращим гравцем визнано Захара Савчина. Третє місце зайняла «Баскетбольна академія Сергія Ліщука» (Рівне). Приз кращого гравця здобув Максим Романюк. І на четвертому місці завершили турнір юнаки БК «Хмельницький», де індивідуальну нагороду отримав Олег Гембов.

Головним багаторічним ініціатором та душею проведення традиційного баскетбольного турніру був старший тренер ЛОДЮСШ Зеновій Курса, давній друг Ярослава Пастернака. Традиційно долучився до організації змагань і Богдан Пастернак — син відомого спортивного журналіста. Усі учасники та гості турніру подякували ЗСУ за можливість проведення спортивного турніру.

Схожі новини