Передплата 2024 ВЗ

«На чотирьох у нас 6 золотих та 1 бронзова медалі»

Львівські таеквондисти перемогли на престижному міжнародному турнірі у Польщі

Команда зі Львова - переможниця! Фото клубу Alpha Team
Команда зі Львова - переможниця! Фото клубу Alpha Team

У польському місті Цеханув відбувся міжнародний турнір з таеквон-до Mazovia Masters Cup-2023, який зібрав 747 учасників, 58 клубів з 8 країн Європи. Україну на змаганнях представили 41 спортсмен з 7 клубів Всеукраїнського союзу таеквон-до. За підсумками змагань перше загальнокомандне місце на турнірі у складі 7 спортсменів зайняли таеквондисти СК Alpha Team зі Львова (тренери Руслана Гоголь та Володимир Гончар). Друге та третє місце вибороли клуби з Польщі.

Золоті нагороди вибороли львівські спортсмени Ірина Муха (спаринг), Матвій Піх (спецтехніка та спаринг), Анастасія Яворська (спаринг), Тимур Царюк (спецтехніка, формальні вправи, спаринг).

Як усе відбувалося, журналістці «ВЗ» розповіла тренерка Руслана Гоголь.

— Цей турнір з командою ми відвідали вперше. Вважаю, що наші польські колеги приклали максимум зусиль, щоб перетворити змагання на справжнє спортивне свято. Дуже відчувалась підтримка інших українських команд, що брали участь у турнірі. Це додавало сил спортсменам. Особливих очікувань від змагань не мала. Точно знала, що кожен з моїх спортсменів викладеться на всі 220%. Так і сталося. На чотирьох у нас 6 золотих та 1 бронзова медалі. Пишаюся кожним своїм вихованцем. Ціную їх та їхню роботу. Неймовірно вдячна за такий крутий результат.

Кращий спортсмен турніру Тимур Царюк переконаний, що участь у таких змаганнях — велика відповідальність.

З тренеркою Русланою Гоголь Тимур Царюк.
З тренеркою Русланою Гоголь Тимур Царюк.

«Нещодавно на змаганнях у Польщі я зайняв перші місця у всіх можливих розділах. Ці змагання були викликом для мене, я відчував відповідальність перед своєю командою, боявся підвести її, та врешті я став одним з тих, хто вивів нашу команду на перше загальнокомандне місце. Я пишаюсь собою та своїми одноклубниками. Ми будемо іти далі і досягати нових висот», — каже Тимур.

Ще один медаліст Матвій Піх каже, що на змагання їхав добре підготовленим.

Матвій Піх з тренеркою Русланою Гоголь.
Матвій Піх з тренеркою Русланою Гоголь.

«Приклав багато зусиль, щоб підготуватись та зігнати вагу, це було не абияке випробування для мене, але, зробивши це, мені залишалось лише вийти і показати, що я можу. Я провів три переможні поєдинки та зайняв перше місце у розділі „спаринг“, всі мої суперники були з Польщі, найважчий поєдинок був у півфіналі. Я бився з торішнім переможцем, бій був напружений і ми йшли рівно, проте, завдяки підтримці членів команди та друзів з інших регіонів України, я зміг виграти. Атмосфера змагань була хороша, навіть домашня. Щасливий, бо взяв 1 місце у розділі „спецтехніка“, а це доволі дивно, тому що рідко в цьому розділі досягав результатів та й розділ сам по собі важкий, тому приємно здивувала мене моя перемога», — каже хлопець.

Схожі новини