Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Знову заговорили гроші…»

Як стверджує британськa The Daily Mail, футбольний Мундіаль 2034 року прийматиме Саудівська Аравія

Президент ФІФА Джанні Інфантино й саудівський принц Мохаммед бін Салман. Фото mirror.co.uk
Президент ФІФА Джанні Інфантино й саудівський принц Мохаммед бін Салман. Фото mirror.co.uk

За даними поінформованих джерел видання The Daily Mail, керівники ФІФА (Міжнародної федерації футбольних асоціацій) уже практично вирішили, що господаркою фінального турніру футбольного чемпіонату світу 2034 року буде Саудівська Аравія.

Нагадаємо, Мундіаль-2026 відбудеться (вперше за участю не 32, а 48 збірних) у трьох краї­нах — Канаді, Мексиці й США.

А на початку жовтня ФІФА офіційно оголосила, що Мунді­аль 1930 року пройде відразу в шести країнах — на трьох кон­тинентах. Основними господа­рями Мундіалю-2030 будуть Іс­панія, Португалія (Європа) й Марокко (Африка), а три мат­чі турніру пройдуть у Аргенти­ні, Параґваї і Уруґваї (Південна Америка). У такий спосіб ФІФА хоче відзначити 100-річчя пер­шого чемпіонату світу з футбо­лу, який 1930-го відбувся в Уруґ­ваї. (Тоді перемогли господарі, які у фіналі з рахунком 4:1 обі­грали аргентинців).

Як нагадує The Daily Mail, про своє бажання прийняти Мунді­аль-1934 оголосили Австралія і Саудівська Аравія. І хоча офі­ційного рішення ще немає, дже­рела видання впевнені, що ке­рівництво ФІФА свій вибір уже зробило — на користь саудитів. «Знову заговорили гроші, — роз­повіло джерело The Daily Mail.

Проведення Мундіалю в Сау­дівській Аравії не просто ймовір­не, фактично вже все вирішено".

Мундіаль у Саудівській Ара­вії, пояснює видання, принесе ФІФА багатомільярдні прибут­ки. The Daily Mail пише, що пре­зидент ФІФА, італієць Джан­ні Інфантино, має приятельські стосунки з аравійським прин­цом, фактичним правителем держави Мохаммедом бін Сал­маном. І «з нетерпінням очікує переказу мільярдів доларів з його скарбниці у рамках спон­сорських угод».

Схожі новини