Передплата 2024 «Добрий господар»

У бій підуть самі «старі»?

Схоже, у матчах проти Англії та Італії наставник збірної України Сергій Ребров головну ставку робитиме на досвід

Ребров вважає, що великий досвід матчів за збірну, який мають ветерани, важить більше, ніж їхні посередні зараз ігрові кондиції. Фото УАФ
Ребров вважає, що великий досвід матчів за збірну, який мають ветерани, важить більше, ніж їхні посередні зараз ігрові кондиції. Фото УАФ

Головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров оголосив склад команди, яка готуватиметься до матчів відбору на Євро-2024 проти Англії (9 вересня, Вроцлав) та Італії (12 вересня, Мілан). Список «вузький» — лише 25 футболістів. Можна зробити висновок, що з гравцями, на яких робитиме ставку, Ребров визначився.

Так виглядає, що час експериментів уже минув. Суперники, з якими «синьо-жовті» грати­муть у вересні, значно пе­реважають нашу команду за класом. Побити його, як відомо, може лише поря­док. А його, судячи зі спис­ку Сергія Реброва, повинні забезпечити досвідчені футболісти (хоч деякі з них відносно молоді), уже пере­вірені у поєдинках на най­вищому рівні.

Саме тому, очевидно, у складі національної збір­ної опинилися гравці, фор­ма яких зараз далека від ідеальної (м'яко кажучи). Зокрема, динамівці Си­дорчук і Ярмоленко, «шах­тар» Степаненко, Яремчук із бельгійського «Брюґґе». Очевидно, Ребров сподіва­ється, що великий досвід відповідальних поєдинків за національну збірну, який мають футболісти-ветера­ни, важить набагато біль­ше, ніж їхні посередні ігрові кондиції… Цілком можливо, що наставник «синьо-жов­тих» має рацію. Вийшов­ши на битву зі «самими» англійцями чи італійцями, молоді українські таланти (саме вони, на думку бага­тьох уболівальників, мали би замінити у збірній «ста­рих і втомлених» ветеранів) можуть розгубитися й «по­плисти»…

Впадає у вічі відсут­ність у складі збірної України Малиновського. Мож­на припустити, що перехід із французького «Марсе­ля» до італійського «Дже­ноа» забрав у нашого півзахисника надто багато сил… Зате повернувся до збірної інший хавбек, ан­глійський «канонір» Зінчен­ко. Відсутність Сашка (був травмований) на полі у ви­їзному матчі проти Англії була дуже відчутною. Зін­ченко нині чи не єдиний (на жаль) у складі «синьо-жов­тих», хто здатний, тримаю­чи м’яч, «зв'язати» гру…

Зовсім не зайвим буде у складі збірної України і Кривцов. За задумом Ре­брова, цей досвідчений оборонець, що зараз грає в одному клубі зі знаменитим аргентинцем Мессі, пови­нен привнести у захисні ре­дути «синьо-жовтих» спокій і впевненість.

Свій тренувальний збір збірна України розпочне 3 вересня у Тшебніці, що біля Вроцлава. Сподіває­мося, 9 вересня українці, які зараз живуть у Польщі, прийдуть на стадіон і під­тримають команду Сергія Реброва. Їй буде важко, але битися мусить.

Національна збірна України з футболу

(склад, що готувати­меться до матчів відбору на Євро-2024 проти збір­них Англії та Італії)

Воротарі: Георгій Бу­щан («Динамо»), Анатолій Трубін («Бенфіка», Португа­лія), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля («Шахтар»), Денис Попов, Олександр Тимчик («Ди­намо»), Віталій Миколен­ко («Евертон», Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Ан­глія), Сергій Кривцов («Ін­тер», США), Богдан Ми­хайличенко («Динамо», Хорватія).

Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Сергій Сидор­чук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко («Ди­намо»), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Геор­гій Судаков, Єгор Назарина («Шахтар»), Олександр Зін­ченко («Арсенал», Англія), Віктор Циганков («Жиро­на», Іспанія), Михайло Му­дрик («Челсі», Англія).

Нападники: Роман Яремчук («Брюґґе», Бель­гія), Артем Довбик («Жиро­на», Іспанія), Владислав Ва­нат («Динамо»).

Резерв: захисники Олександр Караваєв («Ди­намо»), Олександр Сваток («Дніпро-1»), півзахисни­ки Олександр Піхальонок («Дніпро-1»), Арсеній Бата­гов («Зоря»), нападник Да­нило Сікан («Шахтар»).

Схожі новини