Передплата 2024 ВЗ

Замість Світоліної у Римі «вистрелила» Калініна

Для українського тенісу жіночий турнір категорії WTA 1000 є «щасливим» — на ґрунтових кортах Вічного міста Еліна Світоліна двічі перемагала. Цього року вона програла там уже в першому колі, зате «вистрелила» інша наша тенісистка, Ангеліна Калініна. Тож «наш» Рим знову нас не підвів

У Римі Калініна грає не так потужно, як стабільно. Але на повільному ґрунті цього часто вистачає. Фото xsport.ua
У Римі Калініна грає не так потужно, як стабільно. Але на повільному ґрунті цього часто вистачає. Фото xsport.ua

Вихід Ангеліни Калініної до чвертьфіналу турніру у Римі - великий успіх. На цій стадії укра­їнка у вівторок, 16 травня, мала зіграти з бразилійкою Беатріс Хаддад Маєю. У принципі, су­перниця, хоч у рейтингу зараз стоїть значно вище, ніж україн­ка, була цілком прохідною (не­дарма раніше Калініна обігрува­ла її тричі). Переможниця пари Калініна — Хаддад Мая у півфіна­лі зіграє з переможницею пари Кудерметова (рф) — Чжен Цінь­вень (Китай).

У Римі Ангеліна Калініна стар­тувала з 1/32 фіналу, здолавши на цій стадії росіянку Анну Блін­кову (6:2, 6:2). Далі по «сітці» українці мала випасти друга ра­кетка світу, білоруска Сабалєн­ка, але та несподівано посту­пилася американці Софії Кенін. Таким «подарунком» долі Каліні­на блискуче скористалася, обігравши Кенін із рахунком 6:4, 6:2. І нарешті, у 1/8 фіналу рим­ського турніру Ангеліна здобула вольову перемогу над іще одні­єю американкою, Медісон Кіз — 2:6, 6:2, 6:4.

«Хочу подякувати глядачам, це було щось незвичайне, — ска­зала Калініна після перемоги над Кіз. — Коли я чула, як мені кричать «Борися! Вперед, ти мо­жеш!», то я теж думала: «Так, я справді можу. Оскільки тисячі глядачів кажуть мені, що я на це здатна».

На жаль, інші українки дале­ко у Римі не пройшли. Леся Цу­ренко, яка на старті обіграла Еліну Світоліну, не мала жод­них аргументів у протистоянні з першою ракеткою світу Іґою Швьонтек із Польщі (2:6, 0:6). А Марта Костюк у третьому колі поступилася іспанці Паулі Ба­досі - 4:6, 2:6.

Схожі новини