Передплата 2024 ВЗ

До відновлення сезону в УПЛ лише два тижні

Підготовка команд до відновлення другої частини сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) вийшла на фінішну пряму

Гравці «Руху» готуються до матчів УПЛ в хорватському місті Умаг. Фото fcrukh.com
Гравці «Руху» готуються до матчів УПЛ в хорватському місті Умаг. Фото fcrukh.com

Під час заключних тренувальних зборів головні тренери мають остаточно визначитися зі складами гравців, які гратимуть перші офіційні матчі року. Вже на 27 лютого запланований перенесений матч 6-го туру «Олександрія» — «Металіст 1925».

Гравці «Руху», яких тренує Леонід Кучук, після тижневого перебування у Львові в неділю повернулася до хорватського міста Умаг.

На заключному хорватському етапі підготовки «рухівці» запланували декілька спарингів. Разом з основним складом в Хорватії тренуватиметься і юнацька команда «рухівців», яка сьогодні 13 лютого, після жеребкування дізнається свого суперника в 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА.

«Львів» під керівництвом Олега Дулуба на полях Туреччини провів третій контрольний матч і знову зберіг свої ворота «на замку». Цього разу «містяни» здобули першу перемогу, здолавши польський клуб «Вєчиста» з рахунком 2:0. Склад «Львова» поповнили ще два новачки. Це 20-річний захисник Денис Кузик, який належить «Динамо» і виступатиме у новій команді на правах оренди. Раніше в УПЛ в складі «Чорноморця» та «Колосу» Кузик провів 18 ігор. Гратиме у «Львові» на правах оренди і 23-річний півзахисник Олександр Бєляєв, який свого часу дебютував в УПЛ (1 гра) у складі «Дніпра-1». У Першій лізі провів 26 матчів (2 голи). Останнім клубом Бєляєва був турецький «Генчлербірлігі».

"Динамо" у ці дні тренується в Туреччині і здобуло вже шосту поспіль перемогу у товариських зустрічах. Цього разу підопічні Мірчі Луческу здолали клуби з Північної Македонії: «Шкендію» з рахунком 1:0, македонський «Сілекс» — 4:0, а також експериментальним складом румунську «Політехніку» — 2:0. На 14 лютого «Динамо» запланувало спаринг з узбекистанським «Пахтакором».

Новачком «Шахтаря» став 24-річний воротар «Ворскли» та збірної України Дмитро Різник, який провів в УПЛ 70 ігор (84 голи пропустив). За словами Різника, історія з цим переходом тягнулася майже два роки, тому всі задоволені оформленню цього трансферу. Різник підписав з «Шахтарем» контракт на 5 років. Нагадаємо, що свого часу з Полтави до донецького клубу перебрався Андрій Пятов, один з воротарів-гвардійців українського футболу. Підопічні Ігоря Йовічевіча у ці дні тренуються у Варшаві, де 16 лютого в рамках 1/16 фіналу Ліги УЄФА зустрінуться з французьким клубом «Ренн». У цей же день «Дніпро-1» Олександра Кучера в гостях в 1/16 фіналу Ліги конференцій протистоятиме кіпрському клубу АЕК.

«Минай» залишив 20-річний півзахисник Ельдар Кулієв, який став новачком азербайджанської «Зіри». Нагадаємо, що в січні до «Зіри» перебрався з УПЛ і нападник «Динамо» Владислав Кулач. На полях Туреччини розпочався і триватиме до 18 лютого турнір Winter Cup 2023, у якому беруть участь «Верес», «Ворскла», команда першої ліги «Полісся» та естонська «Левадія».

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», які борються за путівку до УПЛ. У товариській грі «зелено-білі» з рахунком 3:1 перемогли одну з кращих команд Прем'єр-ліги Львівщини ФК «Миколаїв». Голи в карпатців забивали Денис Кожанов, Микола Когут та Артур Шах. Вже 15 лютого «Карпати» вирушать на тренувальний збір до закарпатського Хуста.

Схожі новини