Передплата 2024 ВЗ

«Сталеві» нерви українців у Стальовій Волі

Відбулися перші офіційні матчі українських клубів на міжнародних аренах, де двоє наших представників змагалися на етапі плей-офф Юнацької ліги УЄФА. Дебютант цих змагань, «Рух», в статусі господарів поля у польському місті Стальова Воля переміг італійський «Інтер» в серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:3 (основний час — 1:1) і вийшов до 1/8 фіналу

Львівський «Рух» виборов путівку до 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА. Фото fcrukh.com
Львівський «Рух» виборов путівку до 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА. Фото fcrukh.com

Рахунок матчу у Стальовій Волі першими відкрили рухівці, коли на 30-й хвилині Панченко, скористався помилкою захисника «Інтера» Фонтанареса і влучно пробив повз воротаря. Для 17-річного Сергія це був перший гол у Юнацькій лізі УЄФА (у 2-й грі). Проте на початку другої половини гри італійці зусиллями Пьо Еспозіто вдалося відновити рівновагу. Наприкінці матчу головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов десь ризикнув, замінивши воротаря на 17-річного Святослава Ванівського, який дебютував у цих змагання, і не прогадав. Почалася футбольна «лотерея» — серія післяматчевих пенальті і при рахунку 3:3 Ванівський парирував удар серба Александара Станковіча. Натомість захисник рухівців 18-річний Віталій роман свого шансу не втратив, долучившись до історичної перемоги юнаків «Руху».

Українські команди почали виступати в Юнацькій лізі УЄФА у 2013 році і вже 6-й раз долю переможця виявили підсумки реалізацій післяматчевих пенальті, в тому числі 4-й раз на користь українців.

Юнаки «Шахтаря» ж в гостях з рахунком 0:1 поступилися хорватському «Хайдуку» і вибули зі змагань. На 82-й хвилині переможний гол забив 15-річний Лука Вушковіч. До речі, вже 4-й раз українські клуби зустрічалися з хорватськими і жодного разу ще не перемагали — по 2 нічиї та поразки. Тепер «Рух» зіграє у 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА. Жеребкування відбудеться 13 лютого, а самі поєдинки — 28 лютого або 1 березня.

Основна ж команда «Шахтар» на завершення турецьких зборів з рахунком 4:0 перемогла боснійське «Сараєво». Тепер підопічні Ігоря Йовічевіча готуються до першого матчу плей-офф Ліги Європи, які «гірники» в статусі господарів зіграють 16 лютого у Варшаві з французьким клубом «Ренн». В цей день «Дніпро-1» в гостях в рамках плей-офф Ліги конференцій протистоятиме кіпрському АЕКу. Підопічні Олександра Кучера під завісу турецьких зборів перемогли латвійську «Ауду» з рахунком 5:1 і вже прибули до Ларнаки, де продовжать підготовку до єврокубкового матчу.

Щодо останніх трансферних переходів в клубах української Прем'єр-ліги (УПЛ), то нападник «Шахтаря» 23-річний Андрій Кулаков до завершення поточного сезону на правах оренди виступатиме за «Олександрію». Кулаков у першій частині чемпіонату не зіграв жодного матчу, а раніше в складі «Маріуполя» провів в УПЛ 44 гри, забивши 9 голів. За сімейними обставинами залишив «Чорноморець» канадський захисник Джеймс Манджрекар.

Тим часом в рамках підготовки до сезону у Першій лізі львівські «Карпати» у товариській грі з рахунком 4:1 перемогли стрийську «Скалу 1911». Голи в складі підопічних Андрія Тлумака забивали Микола Когут, Ігор Дуць, Ростислав Тарануха та ветеран «Карпат» Денис Кожанов. 11 лютого запланована гра карпатівців з ФК «Миколаїв».

Схожі новини