Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бразильці повертаються до «Львова»

Під час зимової перерви в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) продовжують відбуватися традиційні кадрові зміни в складах багатьох клубів. На перегляді у «Львові» перебувають два бразильці, один з яких — Ігор Габріел — вже підписав трансферну угоду

З м’ячем новачок «Львова» - бразильський захисник Ігор Габріел. Фото sport.ua
З м’ячем новачок «Львова» - бразильський захисник Ігор Габріел. Фото sport.ua

«Львів» під керівництвом Олега Дулуба у ці дні тренується на полях Туреччини і вже провів два контрольні матчі, які завершив з однаковим рахунком 0:0. Суперниками «містян» були сербський «Железничар Панчево» та узбецький «Насаф». 7 лютого «Львів» зустрінеться з польським клубом «Вєчиста». Щодо бразильських новачків команди, то 23-річний захисник Ігор Габріел виступатиме за «Львів» до завершення сезону на правах оренди в азербайджанському клубі «Сабах». Першу частину поточного сезону бразилець також на правах оренди виступав за мінське «Динамо». Інший бразилець, півзахисник Леонардо Антоніо, останнім часом виступав за литовський «Джюгасе», але контракту з львівським клубом ще не підписав. Раніше за «Львів» виступало вже 22 (!) бразильці.

Делегація «Руху» в неділю повернулася до Львова зі зборів в Хорватії. На хорватському етапі підготовки «рухівці» провели 7 спарингів різними складами: зі сербською «Колубарою» (0:1), словацьким ДАКом (0:0), словенською «Ґоріцею» (0:3), австрійським «Штурмом» (2:3), сербською «Мачвою» (1:2), словенським «Домжале» (2:3) та словенським «Кршко» (4:0). Зауважимо, що до Львова приїхали лише гравці основного складу «жовто-чорних». Юнацька ж команда вирушила до польського міста Стальова Воля, де 8 лютого зіграє матч 1/16 фіналу Юнацької ліги УЄФА з італійським «Інтером». В цей день основна команда «Руху» під керівництвом Леоніда Кучука відновить у Львові підготовку до другої частини сезону.

В складі лідера чемпіонату «Дніпра-1» також відбуваються ротації. Захисник дніпрян Сергій Логінов, який провів в УПЛ вже102 гри (2 голи), на правах оренди до кінця сезону виступатиме за «Олександрію». Новачком «Шахтаря» став 18-річний нападник молодіжної збірної Венесуели, вихованець клубу «Мінерос» Кевін Келсі. Це перший венесуелець в історії «Шахтаря». Раніше в УПЛ виступав лише один легіонер з Венесуели — Ерік Рамірес, який у 2021 році провів за «Динамо» 4 гри (1 гол). Залишив «Шахтар» ветеран клубу Сергій Кривцов, який став гравцем американського «Інтера Маямі». У складі «гірників» Кривцов провів у всіх турнірах 224 гри (13 голів).

«Динамо» у ці дні тренується в Туреччині і в товариській грі з рахунком 2:0 перемогло лідера другого за рівнем дивізіону Данії клуб «Вайле». У ці грі не брав участі Артем Бєсєдін, який на правах оренди перебрався до кіпрського клубу «Омонія». 6 лютого підопічні Мірчі Луческу поміряються силами зі «Шкендією» з Північної Македонії.

Побільшає бразильців і в складі «Ворскли». Полтавський клуб підписав контракт з 32-річним нападником Рікардо Лопесом, який крім бразильських клубів має досвід виступів в командах з Китаю та Південної Кореї. Натомість залишив розташування «Ворскли» албанець Ардіт Толі, якого орендувало «Торпедо» (Кутаїсі). Появився новий легіонер і у «Кривбасі» — 26-річний івуарійський півзахисник Жан-Морель По, якого орендовано у єгипетському клубі «Ісмаїлі».

Тим часом набирає обертів підготовка до сезону і львівських «Карпат», які борються за путівку до УПЛ. У товариській грі «зелено-білі» з рахунком 4:0 перемогли бронзового призера Прем'єр-ліги Львівщини «Темп» (Відники/Зубра). Голи забивали Артур Рябов, новачок команди Олексій Хобленко, Юрій Тлумак, який відновився після важкої травми та Владислав Приймак. 8 лютого запланована гра карпатівців зі «Скалою 1911» (Стрий) та 11 лютого — ФК «Миколаїв», а 15 лютого «Карпати» вирушать на тренувальний збір до закарпатського Хуста.

Схожі новини