Передплата 2024 «Добра кухня»

Трансфери гравців набирають обертів

Поки в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) триває календарна пауза в складах клубів продовжуються кадрові зміни. Першим у зимове трансферне вікно новачком лідера чемпіонату «Дніпра-1» став захисник Євген Пасіч з «Вересу»

Головний тренер «Карпат» Андрій Тлумак та воротар Олександр Ільющенков, який повернувся до «зелено-білих» після 9-річної перерви. Фото fckarpaty.org.ua
Головний тренер «Карпат» Андрій Тлумак та воротар Олександр Ільющенков, який повернувся до «зелено-білих» після 9-річної перерви. Фото fckarpaty.org.ua

29-річний Євген Пасіч в складі різних клубів УПЛ провів вже 113 ігор, забивши 7 голів. Контракт з «Дніпром-1» розрахований до літа 2024 року і за деякими даними цей трансфер обійшовся дніпрянам у 150 тисяч євро. Триває трансферна метушня навколо переходу Михайла Мудрика з «Шахтаря». Крім лондонського «Арсеналу» до атакувального півзахисника «гірників» інтерес проявляє і «Челсі». Переговори наразі тривають з обома англійськими клубами.

«Кривбас» завершив співпрацю з 26-річним захисником Іваном Зотьком, який може продовжити кар'єру у вірменському клубі «Урарту». Натомість криворізький клуб підписав першого у зимове трансферне вікно новачка, яким став півзахисник «Зорі» Максим Луньов, якому лише 24 роки. У складі «Дніпра» та «Зорі» він провів в УПЛ вже 111 ігор, забивши 3 голи. Свого часу Максим виступав за юнацьку та молодіжну збірні України. «Металіст» можуть залишити одразу два воротарі. Олександр Рибка згодом може підписати контракт з ПФК «Львів», а Орест Костик вирушить на тренувальні збори в Туреччину в складі лідера чемпіонату «Дніпра-1». Крім Костика на зборах дніпрян будуть також інші потенційні новачки з «Металіста» — В’ячеслав Танковський, Євген Підлепенець, Максим Прядун, Єгор Клименчук та Богдан Порох.

Вже третій гравець клубів УПЛ другу частину нинішнього сезону проведе у Першій лізі в складі «Карпат», які борються за путівку до елітного дивізіону. Крім Олексія Хобленка новачками львівського клубу стали 32-річні воротар Олександр Ільющенков з ПФК «Львів» та півзахисник Іван Бобко з «Чорноморця». Нагадаємо, що Ільющенков дебютував в УПЛ саме в «Карпатах», провівши за «зелено-білих» у 2013−2014 роках 21 матч. Потім були виступи за «Металіст» та «Львів» і загалом в чемпіонатах Ільющенков відіграв 55 ігор, в тому числі 10 у поточному сезоні.

Іван Бобко дебютував в УПЛ ще в 2011 році у складі «Чорноморця». Потім були короткі виступи за «Металіст» і минулого року Бобко знову захищав кольори «моряків». Загалом провів в чемпіонатах 116 ігор (7 голів). Офіційно завершив кар'єру гравця один з гвардійців українського футболу 39-річний Сергій Кравченко з «Чорноморця». У складі різних клубів та національної збірної півзахисник Кравченко провів у 2006−2022 роках 361 матч (!), забивши 36 голів. Ґможлиов він стане помічником нового головного тренера «Олександрії» Руслана Ротаня. «Минай» залишив гравець основного складу закарпатців Олексій Хахльов, який раніше виступав і за «Карпати».

Схожі новини