Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Битва аутсайдерів у Петровому

У понеділок, 21 листопада, у межах 14-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Львів» в гостях протистоятиме турнірним сусідам з «Інгульця» (початок о 12.00 год.)

Момент попереднього матчу «Інгулець» - «Львів», який відбувся 6 травня 2021 року. В атаці автор переможного голу петрівців, а нині головний тренер «жовто-червоних» Младен Бартуловіч. Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Інгулець» - «Львів», який відбувся 6 травня 2021 року. В атаці автор переможного голу петрівців, а нині головний тренер «жовто-червоних» Младен Бартуловіч. Фото upl.ua

Команда з Петрова у випадку перемоги може залишити останню сходинку турнірної таблиці чемпіонату, потіснивши туди саме «містян».

"Львів" випереджає «Інгулець» лише на два очки. Загалом містяни в УПЛ ще жодного разу не перемагали команду з Кіровоградської області: дві поспіль поразки віл «Інгульця» та одна нічия. Востаннє «жовто-червоні» приймали «містян» 6 травня 2021 року і перемогли з рахунком 1:0. Тоді перемогу господарям приніс влучний удар Младена Бартуловіча.

Нагадаємо, що цей хорватський легіонерсвого часу в статусі гравця пробув і УПЛ у складі «Дніпра», «Кривбасу», «Арсеналу», «Карпат», «Ворскли» та «Інгульця» 252 гри і забив 37 голів. А в минулому турі Бартуловіч дебютував вже у ролі головного тренера «Інгульця», який в Києві поступився від «Динамо». Так що цього разу буде домашня тренерська прем'єра Младена Бартуловіча.

До битви аутсайдерів «Інгулець» підійшов з домашнім безнічийним клубним рекордним серіалом, який триває 8 ігор: дві перемоги та шість поразок. «Інгулець» може здобути 10-у перемогу або 20-й раз зіграти внічию в УПЛ."Львів" у попередніх трьох гостьових матчах очок не набирав. Пропускна серія «містян» з 1 жовтня триває 8 ігор підряд — 15 голів. Підопічні Олега Дулуба можуть на полях суперників 20-й раз в чемпіонатах зіграти внічию. «Родзинками» матчу є те, що гравці"Львова" Михайло Шишка і Павло Полегенько у минулому чемпіонаті виступали саме за «Інгулець».

Щодо «Руху», то підопічні Леоніда Кучука мали зіграти запланований раніше домашній матч з «Чорноморцем». Але на прохання львівського клубу цю гру перенесено на пізніше. Справа в тому, що четвер гравців «Руху» — Марка Сапугу, Ростислава Ляха, Віталія Романа та Дениса Слюсара — було викликано на тренувальний збір молодіжної збірної України, який з 15 по 22 листопада відбудеться у Грузії.

Підопічні Руслана Ротаня, готуючись до фінального турніру Євро-2023, зіграють два контрольні поєдинки. Перший з них відбувся 19 листопада проти однолітків з Ізраїлю, і завершився внічию з рахунком 1:1. Упонеділок, 21 листопада українська молодіжна зіграє з грузинами. До речі, обидва суперники нашої збірної також є учасниками молодіжного чемпіонату Європи, який відбудеться на полях Грузії та Румунії з 21 червня по 8 липня 2023 року.

Тим часом «Карпати» 20 листопада в черговому турі першої ліги в гостях з рахунком 2:0 перемогли «Прикарпаття» (Івано-Франківськ). У складі карпатівців голи забивали Ігор Дуць та Денис Галенков. Підопічні Андрія Тлумака і далі перебувають на 2-му місці у своїй групі і ще ранішевибороли путівку до чемпіонського раунду, де вирішуватиметься доля путівок до УПЛ.

У неділю, 27 листопада, «Карпати» прийматимуть на стадіоні «Україна» лідерів з житомирського «Полісся» (гра без глядачів). Цей поєдинок важливий для обох суперників, бо здобуті очки з цього матчу переходять до наступного раунду.

Схожі новини