Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи помститься Анна за Марію?

У півфіналі Турніру претенденток Анна Музичук зіграє з китаянкою Лей Тінцзе, яка в ¼ фіналу здолала сестру української шахістки, Марію

Долю чвертьфінального протистояння між Анною Музичук (ліворуч) і Гампі Конеру вирішили додаткові партії. Фото fide.com
Долю чвертьфінального протистояння між Анною Музичук (ліворуч) і Гампі Конеру вирішили додаткові партії. Фото fide.com

На жаль, українського сестринського дербі у півфіналі Турніру претенденток на світову шахову корону в Монако ми не побачимо. Чвертьфінальну стадію змагань подолала лише старша зі сестер-львів'янок, Анна Музичук, яка перемогла індійку Гампі Конеру.

У вівторок, 1 листопада (16.00), у Монако стартує півфінальний матч між Анною Музичук і китаянкою Лей Тінцзе, яка у чвертьфіналі здолала Марію Музичук.

Протистояння Анни Музичук і Гампі Конеру на стадії ¼ фіналу було дуже цікавим. Першу партію українка, що грала чорними фігурами, відверто провалила. Анна припустилася кількох помилок і була змушена капітулювати вже на 24-му ході… Друга й треті партії завершилися цілком справедливими, на думку шахових експертів, нічиїми. Аби зрівняти рахунок, у четвертій партії Анна Музичук мусила вигравати… І українка, граючи біли фігурами, це зробила. Рахунок став 2:2, і долю протистояння визначив так званий тай-брейк (додаткові партії у швидкі шахи), сильнішою на якому виявилася українка.

Марія Музичук у чвертьфіналі першу партію також програла, а другу зіграла внічию. А от у третій партії, на думку шахових експертів, українка могла перемогти китаянку Лей Тінцзе й зрівняти рахунок. Але, на жаль, реалізувати шанси на успіх у третій партії Марії Музичук не вдалося, і партія завершилася «мировою». Не змогла українка перемогти і в четвертій партії. Тож до півфіналу вийшла китаянка.

Схожі новини