Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів'янин Мар’ян Швед став найкращим гравцем у матчі Ліги Чемпіонів

Дебют на європейській арені виявився більш ніж успішним

Є привід для радості! Фото ФК "Шахтар"
Є привід для радості! Фото ФК "Шахтар"

Півзахисник донецького «Шахтаря» Мар’ян Швед (раніше виступав за вітчизняні «Карпати», іспанську «Севілью», шотландський «Селтік», бельгійський «Мехелен»), більш ніж успішно стартував у Лізі Чемпіонів. Два його влучні удари допомогли українській команді здобути сенсаційну виїзну перемогу над німецьким «Лейпцигом» — 4:1.

Лише тиждень тому вихованець галицького футболу одягнув футболку гірників. У національній першості у складі «Шахтаря» зіграв лише хвилину — проти «Руха». Однак у прем'єрному матчі групового турніру Ліги Чемпіонів УЄФА наставник «Шахтаря» Ігор Йовічевіч довірив йому зіграти зі старту. І не прогадав. Швед забив перший і другий голи у ворота суперника, заклавши фундамент у командну перемогу.

До слова, експерти і букмекери не вірили у позитивний для гірників результат, адже через війну їхні ряди покинуло багато зарубіжних легіонерів.

За підсумками цього матчу Мар’яна було визнано найкращим гравцем, наш краянин отримав спеціальний приз. Багато вітань надійшло йому від друзів і вболівальників із клубів, де виступав раніше, зокрема, з «Мехелена». Футбольні експерти звернули увагу, що після свого зарубіжного вояжу Швед значно додав — не тільки вміло атакує, а й відпрацьовує при потребі в обороні, виконує багато чорнової роботи.

Мар'ян Швед із призом кращого гравця від УЄФА.
Мар'ян Швед із призом кращого гравця від УЄФА.

Схожі новини