Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські волейболісти — у ¼ фіналу чемпіонату світу!

Суперник на цій стадії турніру — збірна Словенії

Запорукою успішної гри українських волейболістів проти нідерландців стала якісна гра на блоці. Фото volleyballworld.com
Запорукою успішної гри українських волейболістів проти нідерландців стала якісна гра на блоці. Фото volleyballworld.com

Чоловіча збірна України з волейболу вперше в історії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу! У 1/8 фіналу «синьо-жовті» впевнено перемогли збірну Нідерландів — 3:0 (25:16, 25:19, 25:18).

Фаворитом поєдинку Україна — Нідерланди волейбольні експерти вважали «помаранчевих», але підопічні латвійського фахівця Уґіса Крастиньша на такі прогнози уваги не звертали. Прикметно, що нідерландці не лише не змогли виграти бодай один сет, а й у жодному з трьох сетів «не вийшли» з 20 очок. Це свідчить про беззаперечну перевагу збірної України.

Суперник українців у чвертьфіналі (7 вересня, 22.00, Любляна) — один із господарів чемпіонату світу, збірна Словенії. У поєдинку 1/8 фіналу словенці перемогли німців. Фаворитом чвертьфінального протистояння фахівці вважали збірну Словенії, на боці якої, зокрема, несамовита підтримка 12-тисячної арени у Любляні. Але, за словами Уґіса Крастиньша, сили на словенців у наших волейболістів іще залишалися…

А тим часом…

На чемпіонаті Європи з баскетболу в Італії чоловіча збірна України перемогла господарів турніру — 84:73. Це вже третя звитяга «синьо-жовтих» на Євробаскеті, у перших двох матчах групового етапу вони обіграли збірні Великої Британії і Естонії. Збірна України достроково вийшла з Групи С до 1/8 фіналу, де зіграє, найімовірніше, зі збірною Польщі або Ізраїлю.

Схожі новини