Передплата 2024 «Добрий господар»

Плей-оф із Шотландією перенесли на червень

24 березня збірна України мала зіграти у півфіналі плей-оф до Мундіалю-2022 у Катарі – на виїзді проти збірної Шотландії. Але втрутилася клята війна...

За інформацією ВВС, УЄФА й ФІФА погодилися перенести цей поєдинок.

Українська асоціація футболу (УАФ) звернулася до ФІФА та УЄФА з проханням перенести матч проти Шотландії, – оскільки на Україну напала РФ. Як розповіла ВВС, це прохання УАФ задовольнили, і Шотландська футбольна асоціація уже одержала від УЄФА відпо­відне повідомлення.

Півфінал плей-оф Шотландія – Укра­їна мав відбутися 24 березня стадіоні “Гемпден-парк” у Ґлазґо. Зараз трива­ють переговори щодо нової дати цього поєдинку. Найбільш імовірним варіантом виглядає міжнародна пауза у червні, від­ведена у календарі УЄФА для матчів Ліги націй. Нагадаємо, у цьому турнірі Україна й Шотландія потрапили до однієї групи Ліги В, тож не виключено, що у червні цим збірним доведеться зіграти двічі (матч Шотландія – Україна у ЛН заплановано на 7 червня).

“Президент Шотландської футбольної асоціації Род Петрі написав своєму коле­зі з Української футбольної асоціації лис­та про підтримку, дружбу та єдність”, – повідомляла раніше британська газета The Guardian.

“Футбол не має значення в умовах конфлікту, але ми передали сильне по­чуття солідарності, яке останніми днями передали нам уболівальники та громадя­ни Шотландії, – розповів Род Петрі. – Ми запропонували нашим українським ко­легам підтримку в їхній підготовці до цьо­го поєдинку, наскільки це можливо за цих складних обставин”.

А тим часом...

Футбольна збірна Росії уже точно не виступить на Мундіалі-2022, який у лис­топаді-грудні відбудеться у Катарі. Як по­відомив офіційний сайт ФІФА, згідно з рі­шенням від 28 лютого, прийнятим разом із Виконкомом УЄФА, у матчі плей-оф проти збірної Польщі збірній РФ зарахо­вано технічну поразку.

Тож “біло-червоні”, які раніше кате­горично відмовилися грати з росіянами (навіть якби ФІФА і УЄФА вирішили, що збірна Польщі має їхати на матч до Мо­скви), уже вийшли до фіналу плей-оф. Із чим ми наших польських братів і вітаємо! За путівку на Мундіаль “біло-червоні” зі­грають 29 березня з переможцем іншого півфіналу цього “шляху” – Швеція – Чехія (24 березня).

Нагадаємо, 28 лютого ФІФА і УЄФА прийняли рішення відсторонити усі ро­сійські команди від турнірів під егідою цих міжнародних футбольних організа­цій – через напад РФ на Україну. Зокре­ма, російські футбольні клуби не зможуть тепер виступати у Лізі чемпіонів, Лізі Єв­ропи й Лізі конференцій. Щоправда, рі­шення ФІФА щодо матчу плей-оф Ро­сія – Польща на деякий час “зависло”... Але врешті-решт ФІФА “роздуплилася” й усе-таки вигнала збірну РФ із когорти кандидатів на поїздку до Катару.

Читайте також: Футбольна Європа підтримує Україну

Схожі новини