Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фіни не лише виграли у Росії, але й присвятили цю перемогу Україні

У завершальний день Олімпіади у Пекіні збірна Фінляндії у фіналі хокейного турніру у драматичному матчі перемогла збірну Росії

Це була видатна перемога фінських хокеїстів над збірною Росії, яка є чинним чемпіоном минулої Олімпіади.

Вже сам по собі цей факт є тріумфом фінських спортсменів, оскільки хокей для Росії — це якийсь сакральний вид спорту, адже сам великий Путін часто виходить на лід, створюючи черговий пропагандистський сюжет на телебаченні.

У Росії все було готово для того, щоб в черговий раз на усю потужність включити пропагандистську кампанію у зв’язку з тріумфальною перемогою російського спорту у завершальний день пекінської Олімпіади.

Уявляєте, скільки було б сказано слів і про російський хокей, і про російський спорт, і про непереможну Росію, і, безумовно, про великого хокеїста Путіна. Вся ця пропагандистська кампанія організовувалась потужно і з великим розмахом — Кремлю потрібно перемкнути увагу російського населення на хокей, відволікти від масованого приготування російської армії до широкомасштабної війни з Україною і світом. Саме тому цьому хокейному поєдинку у фінальний день Олімпіади приділялась дуже велика увага.

Все було готово. Всі чекали перемоги, ніхто в цьому не сумнівався. Але, не вийшло!

Російське населення на центральному телеканалі побачило ганьбу їх збірної, замість перемоги, чого вони усі чекали. Фіни зіпсували таке свято! Росія програла.

Немає що прославляти. Хіба хтось наважиться славити хокейну збірну великої Росії, яка програла Фінляндії і зайняла почесне друге місце. Це ж національне приниження - «руські не програють»! А тут програли. Такий важливий матч. І штатним путінським пропагандистам довелось обмежитися цією ганебною для них інформацією. Але не тільки програшем Росії у хокейному фіналі, але й дев’ятим (!) місцем у медальному заліку Олімпіади. Немає чим вихвалятись. Багато країн значно потужніше виступили на цій Олімпіаді.

Але фіни мало того, що виграли у Росії і зруйнували усі плани і сценарії прославлення російського спорту після переможного фіналу у хокеї.

Збірна Фінляндії зробила абсолютно неочікувану і несподівану заяву, що присвятила цю перемогу Україні:

«Це для тебе, Україно! Залишайся сильною!»

Уявляєте реакцію на цю перемогу і її присвяту Україні з боку кремлівських пропагандистів. Вони були в шоку, в ступорі. Для них — це надзвичайна подія: програли там, де зобов’язані були виграти, і усі цього чекали. Це для них вкрай негативна подія, а нам приємно!

Велика вдячність фінам, які в такий важкий для України час так сміливо і оригінально нас підтримали.

Читайте також: «Патріотичні» пернаті підтримали українців...

Схожі новини