Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У фіналі першого Гран Прі – Аронян і Накамура

У німецькому Берліні завершується перший Гран Прі ФІДЕ серед гросмейстерів, які ведуть боротьбу за два місця на турнірі восьми претендентів

Його переможець зіграє з чемпіоном світу, норвежцем Маґнусом Карлсеном, матч за світову шахову корону.

Усього 24 шахісти зіграють три тур­ніри Гран Прі, але кожний виступатиме тільки у двох. І за найкращими резуль­татами двох виступів визначиться дует щасливців. На першому Гран Прі до фі­налу вийшли представники США – Ле­вон Аронян (раніше виступав за Вірме­нію) і Хікару Накамура. Перша партія між ними завершилася внічию.

Більшість учасників турніру в Берлі­ні невдовзі збереться у сербському Бел­граді, де 28 лютого стартує другий Гран Прі ФІДЕ. Третій буде знову в Берліні, а турнір восьми претендентів відбудеть­ся в іспанському Мадриді (16 червня – 8 липня).

А тим часом...

У Гібралтарі, де щороку проходить солідний гросмейстерський турнір, цьогоріч обмежилися товариським “Матчем статей” – 10 чоловіків зу­стрічалися з 10 жінками. Жіночу ко­манду очолювала найстарша ша­хістка зі світової еліти, шведка Пія Крамлінг, а членом команди з найви­щим рейтингом була українка Марія Музичук. У суперечці з чоловіками львів’янка показала прекрасний ре­зультат – 6,5 очка у 10 партіях (3 пе­ремоги і 7 нічиїх).

Більше новин спорту в рубриці

Схожі новини