Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Світоліна ніяк не знайде свою гру...

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна зіграла у середу, 16 лютого, поєдинок 1/8 фіналу турніру категорії WTA 500 у Дубаї (ОАЕ)

Суперницею одеситки була тенісистка зі Швейцарії Жиль Тайхман.

Раніше Світоліна й Тайхманн зустрі­чалися двічі, здобувши по перемозі. Востаннє Еліна й Жиль грали торік на грун­тових кортах у Мадриді. Тоді Світоліна не змогла довес­ти матч до перемоги, маю­чи аж шість матчболів (тобто можливостей завершити по­єдинок одним розіграшем). У першому колі турніру в Ду­баї Тайхман перемогла Елізу Мертенс із Бельгії (2:6, 4:6), а Світоліна – Маяр Шериф із Єгипту (6:2, 6:3).

У першому сеті поєдинку Світоліна – Тайхман на кор­ті точилася загалом рівна бо­ротьба. Дівчата по черзі бра­ли свої подачі (у Жиль це виходило набагато легше, ніж у Еліни), тож за рахунку 6:6 ді­йшло до тайбрейку. Несподі­вано українка його провалила (0:7), тож перший сет зали­шився за швейцаркою – 7:6.

На старті другого сету здавалося, що Світоліна зможе “зачепитися” на по­дачах Тайхман. Але у кінців­ках геймів швейцарка була точнішою, ще й взяла кіль­ка подач українки. Тайхман повела в рахунку 4:1, піс­ля чого змогла довести по­єдинок до перемоги – 6:2.

Нагадаємо, турнір у Дубаї для Еліни Світоліної “фарто­вий”. Двічі, у 2017 і 2018 ро­ках, українка була у Дубаї чемпіонкою, а 2019-го дійшла до півфіналу. Певні надії були й цього року, адже стартува­ла одеситка впевнено... На жаль, не склалося.

Вас може зацікавити: 30 секунд телереклами - 6,5 мільйона доларів!

У середу, 16 лютого, поєди­нок 1/8 фіналу мала провести у Дубаї ще одна українська те­нісистка – Даяна Ястремська. Вона пробилася до основної “сітки” крізь кваліфікацію, де виграла три матчі. Суперни­цею одеситки у другому колі турніру в Дубаї була тенісист­ка з Чехії Барбора Крейчікова, яка зараз у рейтингу WTA на третьому місці.

Переможниця пари Ястремська – Крейчікова зіграє у чвертьфіналі з переможни­цею пари Маркета Вондроу­шова (Чехія) – Варвара Гра­чова (РФ). А в першому колі основої “сітки” турніру в Дубаї Даяна Ястремська перемогла тенісистку з Румунії Ірину-Ка­мелію Бегу – 4:6, 6:2, 6:3.

На жаль, ще одна українка, яка пробилася до основної “сітки” турніру в Дубаї крізь кваліфікацію, киянка Марта Костюк, у стартовому колі по­ступилася. Суперницею Мар­ти була титулована білоруска Арина Сабалєнка (номер 2 у рейтингу WTA). Вагомих аргу­ментів проти потужної гри Са­балєнка Костюк не знайшла – 4:6, 1:6.

Більше новин читайте у рубриці «Спорт»

Схожі новини