Передплата 2024 «Добрий господар»

У «Львові» з’явився і угандієць

До завершення зимової перерви у Прем’єр-лізі (УПЛ) залишився рівно місяць. Черговим новачком ПФК «Львів» стали 24-річний угандійський півзахисник Фарук Мія

До переходу в ПФК «Львів» Фарук Мія виступав за турецький «Коньяспор», контракт з яким завершився ще влітку. Тож до Львова Мія приїхав у статусі вільного агента. Гравець збірної Уганди зізнався, що головний тренер «Львова» Олег Дулуб особисто хотів, щоб він приїхав до України. Раніше в УПЛ виступав лише один легіонер з Уганди – Мелвін Лоренцен, який у 2019 році провів 4 гри за інший львівський клуб «Карпати».

Делегація львівського клубу у ці дні перебуває на тренувальному зборі в Туреччини, де займатиметься до 17 лютого. Мія вже брав участь у першій контрольній грі «Львова» проти австрійського «Хартберга», який завершився внічию 0:0. 24 січня планувався спаринг «містян» зі словацьким «Татраном», але через спалах коронавірусу словаки не змогли в заплановані терміни вирушити на збори. Тепер підопічні Олега Дулуба 26 січня поміряються силами з тбіліським «Динамо».

Гравці львівського «Руху» продовжують перший тренувальний збір на клубній Академії в Винниках. У перших контрольних матчах підопічні Леоніда Кучука здобули перемоги над представниками Прем’єр-ліги Львівської області – ФК «Корміл» (Давидів) – 5:1 та ФК «Скала-1911» (Стрий) – 4:0. У суботу, 29 січня, «Рух» проведе ще два товариські матчі – з чемпіоном Прем’єр-ліги Львівської області «Юністю» (Верхня/Нижня Білка) та тернопільською «Нивою», яка займає 5-те місце у Першій лізі. А 30 січня делегація «Руху» вирушить на заключний збір до Туреччини.

З’явився легіонер і в сусідів «Львова» по турнірній таблиці з «Інгульця». В команді Сергія Лавриненка виступатиме нідерландський півзахисник Родні Антві, який останнім часом виступав в Єгипті за клуб «Ваді Дегла». Ще раніше новачками «Інгульця» стали Данило Кучер («Минай»), Андрій Блізніченко (молдавський «Шериф»), який свого часу в УПЛ виступав за «Дніпро» (26 ігор – 5 голів), Тарас Саків («Колос»), бразилець Вільям (білоруський «Рух»), молдаванин Дмитро Мандриченко (грузинський «Сабуртало»), який ще раніше виступав за молодіжний склад київського «Динамо».

«Десну» залишив ще один відомий футболіст – Владлен Юрченко, який підписав контракт з ФК «Рига». На правах оренди залишив «Динамо» Богдан Лєднєв, який лише один раз у восьми своїх матчах першої частини Чемпіонату виходив в стартовому складі столичного клубу. Тепер він виступатиме за угорський «Фехервар». «Минай», який в середині січня очолив Володимир Шаран, залишили ще два гравці – Андрій Семенко та Роман Бодня.

Тим часом вийшли з відпустки лідери групи «А» у Другій лізі львівські «Карпати». Наразі підопічні Андрія Тлумака тренуються у Львові на стадіоні «Школяр», що належить КЗ «ДЮСШ «Карпати». Саме на цьому стадіоні «Карпати» 29 січня проведуть перший у новому році контрольний матч - з представником Першої ліги луцькою «Волинню». Перед тренувальним збором у Туреччині заплановані спаринги зі ще одним учасником Першої ліги «Агробізнесу» (Волочиськ, 5 лютого) та «Скалою-1911» (Стрий, 9 лютого).

Схожі новини