Передплата 2024 ВЗ

Перший «млинець» вийшов у Еліни глевким...

Але Світоліна ще має час, аби належно підготуватися до першого цього року «шолому» – Australian Open

Любителі тенісу нарешті дочекалися старту нового сезону. За традицією, він розпочався у далекій Австралії, де зараз самісінький розпал літа. Тенісистки стартували 2022 року в Аделаїді й Мельбурні, де тривають турніри відповідно категорій WTA 500 і WTA 250. На жаль, перший “млинець” у найкращої української тенісистки, 27-річної Еліни Світоліної, вийшов глевким: у стартовому колі турніру Adelaide International 1 одеситка несподівано поступилася.

Здавалося б, поєдинок проти 130-ї ракетки світу, Анастасії Ґасанової з РФ, Еліна Світоліна, яка зараз у рей­тингу WTA 15-та, мала би вигра­вати без проблем. Але не так сталося, як гадалося... Перший сет Еліна виграла (7:5), але дру­гий і третій програла – 4:6, 3:6. Однією з причин такого резуль­тату стала провальна перша по­дача Світоліної. У вирішальному сеті точними були лише 46% її перших подач, а за такого низь­кого показника перемогти будь-яку суперницю, навіть із другої сотні світового рейтингу, буде вельми проблематично...

Новий сезон Еліна Світоліна розпочала з новою ко­мандою

Вона розірвала бага­торічну співпрацю з британцем Ендрю Бетлзом і взяла на ро­боту новий тренерський штаб. Зокрема, тренером Світолі­ної є тепер Андіс Юшка (Лат­вія), а тренером-консультантом – досвідчений австрієць Ґюн­тер Бреснік, який був наставни­ком таких відомих тенісистів, як американець Патрік Макінрой, німець Борис Беккер і австрієць Домінік Тім (зараз Бреснік тре­нує чоловіка Світоліної, францу­за Ґаеля Монфіса).

“Ґюнтер Бреснік завжди був зі мною поруч і допомагав мені 2021 року, дивився багато моїх матчів, ми багато спілкувалися, – цитує Еліну Світоліну sport.ua. – І я вирішила його взяти. Я ба­чила, яку роботу він виконує з хлопцями на Тенеріфе, де було дуже багато різних гравців. Та­кож треба було знайти ще одно­го тренера, з яким зможу їзди­ти на турніри, який завжди буде зі мною у Турі й “зростеться” з Ґюнтером... Якось мені спав на думку Андіс Юшка... Він уже за­вершив співпрацю з Амандою Анісімовою, але я не знала, чи у нього вже є нова підопічна. Мій агент зателефонував Андісу, і ми домовилися, що будуть про­бні тижні на Тенеріфе, і усе скла­лося досить добре”.

Що ж, будемо сподіватися, тренування з новою командою рано чи пізно принесуть Світо­ліній потрібний результат. Хо­тілося б, аби він прийшов яко­мога раніше, бо вже 17 січня у Мельбурні розпочнеться пер­ший цього року турнір “Вели­кого шолому” – Australian Open. Крім Еліни Світоліної (номер 15 у рейтингу WTA), в основній “сітці” цих змагань стартують ще три українські тенісистки – Марта Костюк (50), Ангеліна Калініна (52) і Даяна Ястрем­ська (100). А Леся Цуренко, Катерина Байндль (Козлова), Дарія Снігур і Катерина Бонда­ренко поборються за місце в основній “сітці” австралійсько­го “мейджора” у кваліфікації, яка розпочнеться 10 січня. У кваліфікації чоловічого одиноч­ного розряду Australian Open зі­грають українці Ілля Марчен­ко, Сергій Стаховський і Віталій Сачко.

Схожі новини