Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не та тепер «Барселона»? Але й «Динамо» не те

На вихід із групи сподіватися годі... А от шанс пробитися до плей-оф Ліги Європи кияни мають

Після чотирьох турів, зіграних у Групі Є футбольної Ліги чемпіонів, можна підбити перші підсумки виступу київського «Динамо» у цьому турнірі. З одного боку, «біло-блакитні» провели непогані домашні матчі проти лісабонської «Бенфіки» й «Барселони», і продемонстрували, що можуть прогресувати: у другому матчі проти «Барси» динамівці діяли впевненіше, ніж у першому. Але водночас результату немає. Жодного забитого гола, лише одне набране очко й примарні шанси зіграти навесні в 1/16 фіналу Ліги Європи. Не кажучи вже про 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, куди «Динамо» вже точно не потрапить.

Перед матчем-відповід­дю з «Барселоною» у сер­цях українських футболь­них уболівальників поселилася надія. Здавалося, гравцям київ­ського «Динамо» цілком до сна­ги якщо не розгромити «Барсу», як це робили їхні славні попере­дники, то принаймні взяти очки. Адже «Барселона» залишилася без головного тренера Рональ­да Кумана, а в чемпіонаті Іспанії не може перемогти скромний «Алавес»…

Гра на «Олімпійському» пока­зала, що надії фанів «Динамо» певний ґрунт під собою мали. Звісно, каталонці більше воло­діли м’ячем і мали ігрову пере­вагу, тож «пожеж» у штрафному майданчику господарів не бра­кувало. Але при цьому моменти «Барселони» не були «стопудо­вими», а «Динамо» мало шанси для швидких контратак, які іноді були потенційно небезпечними.

Утім, свій гол гості все-таки забили. Форвард «Барсело­ни» Фаті блискуче використав шанс, який одержав завдяки помилці гравця «Динамо». А от киян укотре підвела реалізація. У першому таймі міг забивати Де Пена, у другому — Циганков і Забарний. Але чогось забра­кло… Загалом, забити гол «Бар­селоні», граючи без кваліфіко­ваного нападника, дуже важко. А саме так і грало «Динамо». Не від доброго життя: форварда, який відповідає рівню Ліги чем­піонів, у складі «біло-блакитних» зараз немає.

У принципі, на нічию у до­машньому матчі проти «Барси» підопічні Мірчі Луческу награли. І цілком могли її вибороти, якби не арбітр. Як на мене, у кількох епізодах, зокрема, коли у дру­гому таймі при подачі кутового у штрафному майданчику покла­ли на газон Вербіча, суддя мав усі підстави, аби призначати у ворота гостей пенальті… Але чомусь цього не зробив.

Що далі? Зрозуміло, про ви­хід «Динамо» до 1/8 Ліги чемпіонів уже не йдеться. А от шан­си на третє місце у групі Е, яке дасть право зіграти навесні в 1/16 Ліги Європи, «Динамо» ще має. Треба здобути бодай очко в домашньому матчі з мюнхен­ською «Баварією». Якщо при цьому «Бенфіка» програє на ви­їзді «Барселоні», то у 6-му турі у «Динамо» буде своєрідний фі­нал: якщо переможе у Лісабоні «Бенфіку», то займе третє місце у групі. На жаль, у цих розкладах надто багато «якщо», аби вважа­ти їх реальними, а не суто тео­ретичними…

Ліга чемпіонів

Груповий етап, 4-й тур

Група E

«Баварія» — «Бенфіка» 5:2

«ДИНАМО» К — «Барселона» 0:1

І В Н П М О

«Баварія» 4 4 0 0 17−2 12

«Барселона» 4 2 0 2 2−6 6

«Бенфіка» 4 1 1 2 5−9 4

«ДИНАМО» К 4 0 1 3 0−7 1

Група F

«Вільярреал» — «Янг Бойз» 2:0

«Аталанта» — «Манчестер Юнайтед» 2:2

Група G

«Севілья» — «Лілль» 1:2

«Вольфсбург» — «Зальцбург» 2:1

Група Н

«Мальме» — «Челсі» 0:1

«Ювентус» — «Зеніт» 4:2

Схожі новини