Передплата 2024 «Добрий господар»

Повернення Дулуба в УПЛ

Після майже двотижневої перерви, викликаною матчами збірної України, відновлюються поєдинки в українській Прем’єр-лізі (УПЛ)

У суботу, 11 вересня, «Рух» на «Арені Львів» прийматиме «Зорю» (початок — о 14.00 год), а в понеділок «Львів» зіграє свою першу (!) гру під керівництвом нового білоруського тренера Олега Дулуба — в гостях проти рівненського «Вересу», який приймає своїх суперників у Луцьку (початок — о 19.30 год).

В короткій історії зустрічей «Руху» та «Зорі» львівський клуб не здобув ще жодного очка, зазнавши дві поразки і не забивши жодного голу. Попередній раз в «Рух» приймав луганський клуб 3 квітня цього року і героєм матчу став нападник «Зорі», який оформив дубль — 2:0 на користь гостей.

До нового протистояння на «Арені Львів» рухівці підійшли з трьома (!) домашніми клубними серіалами. «Жовто-чорні» перемагають та забивають голи на своєму полі впродовж 5-ти ігор (10 м’ячів). Крім цього, триває клубна рекордна домашня безнічийна серія «Руху» довжиною у 7 ігор: 5 перемог та 2 поразки.

Для «Зорі» це буде ювілейний, 600-й (!), матч в Чемпіонатах України, в тому числі 300-й (!) на полях суперників. Підопічні Віктора Скрипника до Львова теж приїдуть із затяжною безнічийною гостьовою серією, яка триває в УПЛ 12 матчів: 9 перемог та 3 поразки.

Під час перерви в УПЛ в складі «Руху» відбулися кадрові зміни. Новачками команди Леоніда Кучука стали чотири легіонери. Це 20-річний американський нападник Осазе Де Розаріо, вихованець академії «Нью-Йорк Сіті». Контракти з «Рухом» також підписали 19-річний захисник Ннабуіг’є Річмонд Чуквуемека, 18-річний хавбек Майкл Обаміна, а також 19-річний півзахисник Інносент Чідозі Одог. Усі троє футболістів є вихованцями нігерійської школи Super Star International Academy. Нагадаємо, що ще раніше на правах оренди в київського «Динамо» до «Руху» приєднався і вихованець львівського футболу, 28-річний захисник Володимир Костевич, який свого часу виступав і за «Карпати» (85 ігор — 4 голи).

Подією матчу «Львова» та «Вересу» стане дебют на тренерському містку «містян» білоруса Олега Дулуба, якому 20 вересня виповниться 56 років. Свого часу Дулуб очолював в УПЛ «Карпати» та «Чорноморець» — разом у 34-х іграх. Починаючи з 2017 року Дулуб стане вже 14-м (!) керманичем «Львова» в УПЛ.

Щодо історії зустрічей «Вересу» та «Львова» то раніше футбольні шляхи суперників не перетиналися у жодних турнірах. «Львів» не перемагає в чемпіонаті вже 8 ігор поспіль: 3 нічиї та 5 поразок, а пропускає голи впродовж 10-ти матчів — 16 м’ячів. Під час паузи в чемпіонаті в складі «Львова» також відбулися кадрові ротації. До «Колосу» з Ковалівки перейшов 24-річний бразильський нападник Ренан Олівейра, який провів за «містян» в чемпіонатах 41 гру (9 голів). Натомість з «Колосу» на правах оренди перебрався до «Львова» 21-річний півзахисник Станіслав Сорокін, який провів УПЛ лише 6 ігор (1 гол).

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) у минулому турі на своєму з рахунком 5:0 розгромили «Чернігів» і наразі перебувають на 6-му місці у групі «А» другої ліги — 12 очок. Тепер у суботу, 11 вересня, «леви» у Чернівцях гратимуть проти «Буковини», яка перебуває на 12-му місці (початок гри о 16.30 год).

Схожі новини