Передплата 2024 «Добрий господар»

В очікуванні львівського дербі

У неділю, 29 серпня, на «Арені Львів» очікується напружене протистояння двох представників Львова в УПЛ (початок – о 19.30 год). «Рух» та «Львів» проведуть свій третій матч в чемпіонатах, а попередні два поєдинки переможців не виявили - лише нічийні рахунки

Попередній раз в ролі господарів поля «Рух» приймав «Львів» 3 жовтня 2020 року і глядачі голів так і не дочекалися — 0:0. Суперники в минулому турі зазнали поразок і перебувають у турнірній таблиці на відстані двох очок, що також додає інтриги львівському дербі.

Після виїзної поразки від «Дніпра-1» тренерський штаб «Руху» зосередив увагу на детальному аналізі поєдинку та провів для підопічних теоретичне заняття. Головний тренер Леонід Кучук наголосив, що легкої гри з «містянами» точно не буде. Потрібно налаштовуватись на важкий матч, адже ФК «Львів» — добротна команда, яка нав'язуватиме свою гру та багато боротьби. До недільної гри «Рух» підійшов з домашньою клубною рекордною переможною серією, яка триває в УПЛ 4 гри.

«Містяни» на цьому відрізку чемпіонату на «Арені Львів» в статусі господарів поля провели вже чотири домашні поєдинки і набрали лише два очки. Після домашньої поразки від «Олександрії» пішов у відставку головний тренер Анатолій Безсмертний. Тож тренувальним процесом до гри з «Рухом» керував вихованець львівського футболу, 49-річний Тарас Чопик, який був одним із помічників Безсмертного у тренерському штабі «містян». Нагадаємо, що свого часу Чопик в УПЛ захищав ворота «Олександрії» у 42 матчах (60 голів пропустив). У Першій лізі в складі «Волині», «Олександрії», вінницької «Ниви» та черкаського «Дніпра» провів 171 гру (148 пропустив).

Напруги матчу додає і той факт, що нинішні гравці «Львова» Максим Грисьо, Іван Брікнер, Андрій Бусько, Ернест Антві та Олександр Ільющенков свого часу виступали і за Рух. «Львів» у грі з «Рухом» налаштований перервати свої дві невеселі серії. «Містяни» не перемагають в УПЛ 7 ігор поспіль: три нічиї та чотири поразки, а пропускають голи впродовж 9-ти матчів — 15 м’ячів. Арбітром матчу призначено досвідченого Віталія Романова (Дніпро), який провів вже 110 (!) ігор в УПЛ.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) у п’ятницю зазнали другої поспіль гостьової поразки в рамках групи «А» другої ліги. Цього разу «зелено-білі» з рахунком 0:1 поступилися своїм конкурентам за путівку до першої ліги з черкаського ЛНЗ. Після п’яти турів «Карпати» на 5-му місці — 9 очок. Тепер у вівторок, 31 серпня, у 3-му кубковому етапі «леви» прийматимуть представника першої ліги «Волинь» (початок гри о 19.00 год). Вхід вільний!

Схожі новини