Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рухівці можуть наздогнати дніпрян

У суботу, 21 серпня, «Рух» проведе виїзний матч 5-го туру Прем’єр-ліги проти «Дніпра-1» (початок о 19.30 год, канал УНІАН)

У разі перемоги львівська команда може в турнірній таблиці зрівнятися за очками з дніпрянами. А в понеділок, 23 серпня, «Львів» на «Арені Львів» прийматиме «Інгулець» (о 19.30 год), який в минулому турі несподівано відібрав перші очки у чинного чемпіона «Динамо».

Футбольні шляхи «Дніпра-1» та «Руху» раніше перетиналися вже чотири рази, втому числі двічі у Прем’єр-лізі. «Рух» саме в матчі з дніпрянами одну з 3-х своїх найбільших перемог в УПЛ — з рахунком 4:1. Рухівці найбільше голів в одній грі в чемпіонатах забили саме у ворота «Дніпра-1». Попередній поєдинок суперників відбувся у травні цього року на «Дніпро-Арені» і завершився бойовою нічиєю — 1:1. Господарі поля після влучного удару Чуже вели рахунку, і лише на 5-й (!) компенсованій до матчу хвилині Кондраков врятував львівський клуб від поразки.

До нового протистояння «Рух» підійшов з негативними клубними виїзними серіалами. На полях суперників «жовто-чорні» не перемагають в УПЛ вже 5 ігор поспіль: три нічиї та дві поразки. Рухівці в гостях пропускають голи впродовж рекордних для клубу 5-ти ігор — 7 м’ячів. «Родзинкою» матчу є те, що головний тренер «Дніпра-1» хорват Ігор Йовічевіч свого часу очолював і львівські «Карпати», а в суботу проведе свій 70-й «тренерський» матч в УПЛ. Також у тренерському штабі дніпрян працюють вихованці львівського футболу Юрій Беньо та Андрій Ханас.

«Львів» та «Інгулець» також раніше провели 6 ігор, і лише двічі у Прем’єр-лізі. І «містяни» ще не перемагали команду з Петрового Кіровоградської області: нічия та поразка. Попередня зустріч суперників на «Арені Львів» відбулася у грудні минулого року і переможця не виявила — нічия 1:1. Наприкінці першого тайму спочатку гості зусиллями Бартуловіча відкрили рахунок, а за декілька секунд до перерви Рафаел Сабіно встановив остаточний підсумок гри.

Як і «Рух», «Львів» теж намагатиметься перервати свої затяжні невеселі серії. «Містяни» не перемагають в УПЛ 6 ігор поспіль: по три нічиї та поразки, а пропускають голи впродовж 7-ми матчів — 13 м’ячів. Після минулої домашньої гри з «Олександрією», яка завершилася внічию 1:1, керманич «Львова» Анатолій Безсмертний зазначив: «Після забитого голу загубили впевненість та концентрацію. Можливо, команді і не пощастило, але везіння треба заслужити. Я вірю в те, що хлопці зберуться і вийдуть із психологічної ями».

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) продовжують свою переможну ходу. Після трьох турів в рамках другої ліги «зелено-білі» очок не втрачали. Минулої середи в рамках 2-го попереднього етапу Кубку України «Карпати» з рахунком 1:0 здолали «Карпати» з Галича (Івано-Франківська область). Тепер у 3-му кубковому етапі «леви» прийматимуть представника першої ліги «Волинь» (базовий день гри — 31 серпня). А в чемпіонаті у неділю, 22 серпня, на «Карпати» чекає відповідальний матч проти київського «Діназу» (початок гри о 17.30 год)

Читайте також: Та «Десна» як зачарована!

Схожі новини