Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«У нас грошей менше, але я – патріотка»

Срібній призерці Олімпіади у Токіо Олені Старіковій пропонували виступати за Азербайджан. Але українка відмовилася

В останній день токійської Олімпіади срібну медаль для України виборола у велотреку львів’янка Олена Старікова. Її не називали серед «залізних» претенденток на медалі, але Олена, обігнавши на шляху до фіналу кількох титулованих велосипедисток, створила сенсацію.

«Олена Старікова народилася у Хар­кові, саме там вперше побачила вело­трек, — пише censor.net із посиланням на tribuna.com. — Велоспортом почала за­йматися у 13 років. Однак рідним у спор­тивному плані для Старікової став Львів. Тут вона зараз живе, і саме тут відбулася як велогонщиця.

Але умови, в яких Олені доводиться тренуватися, складно назвати ідеаль­ними. У Львові єдиний в Україні повніс­тю закритий велотрек із дерев’яним по­криттям. Але там тренуються також інші спортсмени, навіть проводять вистав­ки собак. «Дуже прикро, що це єдиний закритий дерев’яний трек у країні, а до нього так погано ставляться. Ним гуля­ють люди, — каже Старікова. — Ти їдеш, а там шматки бруду лежать, багато скалок. Трек стає слизьким, через що ми може­мо падати».

Після переїзду до Львова Олену Ста­рікову на одному з тренувань побачив представник спортивного клубу армії. Так спортсменка стала військовослужбо­вицею і підписала контракт із Збройними силами України.

Свого часу в Олени Старікової була пропозиція від Федерації велоспорту Азербайджану. Але українка відмовила­ся. «Усіх, напевно, запрошували в Азер­байджан, багато хто туди пішов, — каже Старікова. — Я не готова до цього. На­певно, патріотка. Розумію, що ситуація, може, не така хороша, і грошей менше платять, але хочеться жити й працювати у себе в країні. Також мені дуже подоба­ються синьо-жовті кольори», — каже Ста­рікова".

Читайте також: Олімпіада у Токіо: провал чи успіх?

Схожі новини