Передплата 2024 ВЗ

Чи зуміє «Львів» знову відібрати очки в «Шахтаря»?

Історія зустрічей «Львова» та «Шахтар» у Прем’єр-лізі нараховує вже 12 матчів

У п’ятницю, 30 липня, на стадіоні «Арена Львів» матчем «Львова» проти донецького «Шахтаря» відкриється 2-й тур чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги (початок гри о 19.00 год). Інший львівський клуб «Рух» 1 серпня другий поспіль матч проведе на виїзді, цього разу у Полтаві — проти «Ворскли» (початок о 19.30 год).

Історія зустрічей «Львова» та «Шахтар» у Прем’єр-лізі нараховує вже 12 матчів і львівська команда перемагала лише один раз, один раз завершувала поєдинок внічию та зазнала 10 поразок. Єдину сенсаційну перемогу «містян» над «гірниками» «Львів» здобув 21 березня цього року в Харкові, де львівська команда виступала в статусі господаря поля. Тоді глядачі на трибунах ОСК «Металіст» стали свідками футбольних «гойдалок». Підопічні Анатолія Безсмертного спочатку забивали гол, потім пропускали і в підсумку відсвяткували вік торію з рахунком 3:2. В складі «Львова» відзначалися Альваро, Нич та Шина, у гостей дубль оформив Соломон.

До нового протистояння з «Шахтарем» гравці «Львова» підійшли з домашньою клубною рекордною гольовою серією, яка триває в УПЛ 8 ігор — 12 м’ячів. «Шахтар» з 21 лютого цього року обходиться без нічиїх в чемпіонатах 13 матчів поспіль: 9 перемог та 4 поразки. Нагадаємо, що «Львів» при Анатолію Безсмертному на своєму полі ще не програвав у Прем’єр-лізі — 7 ігор: 4 перемоги та 3 нічиї.

«Ворскла» та «Рух» раніше зустрічалися лише у минулому сезоні. Саме у Полтаві «жовто-чорні» провели свою дебютну гру Прем’єр-лізі і зазнали великої поразки з рахунком 2:5. До речі, «Рух» найбільше голів за матч пропустив в УПЛ саме у цій грі з «Ворсклою». Матч-відповідь відбулася 14 лютого цього року на «Арені Львів» і переможця не виявила — нічия 1:1. Рахунок у матчі відкрили рухівці — після удару з «позначки» Климчука, а в другому таймі Цітаішвілі врятував «Ворсклу» від поразки.

В стартовій грі нового чемпіонату в складі «Руху» дебютувало двоє новачків — 18-річний захисник Роман Дідик, який виступав у першій лізі за «Агробізнес» (Волочиськ) та 26-річний півзахисник Орест Кузик, останнім клубом якого був кіпрський «Пафос». Саме Кузик, вийшовши на заміну, і відкрив лік голів у новому сезоні.

До матчу з полтавчанами підопічні Івана Федика підійшли з гольовим клубним рекордним серіалом, який продовжується 6 ігор — 11 голів. Пропускний же серіал «Ворскли» триває в УПЛ 8 матчів — 17 м’ячів.

Тим часом львівські «Карпати» (тренер — Андрій Тлумак) у суботу, 31 липня, на стадіоні «Україна» проведуть перший матч у групі «А» Другої ліги. Суперником «зелено-білих» стане київський «Рубікон» (початок гри о 18.00 год). З нагоди старту відроджених «Карпат», вхід на перший офіційний матч — безкоштовний!

Читайте також: Світоліна казала, Олімпіаду хоче виграти більше, ніж «Шолом»…

Схожі новини