Передплата 2024 «Добра кухня»

І зійшлися тенісні зірки...

Українка Еліна Світоліна й француз Гаель Монфіс одружилися у Швейцарії

«Так» початкові нашого «назавжди»… Ось так романтично найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна підписала у квітні в Instagram своє фото з французьким тенісистом Гаелем Монфісом і обручкою, яку той подарував Еліні. Судячи з хештегу #липень2021, який додали тоді до цих фото Світоліна й Монфіс, весілля мало відбутися у середині літа… Свою обіцянку Еліна й Гаель виконали! Зіркова тенісна пара одружилася у Швейцарії.

Фото Instagram
Фото Instagram

Напередодні весілля тенісисти вирішили «розкрутити» цю подію у соцмережах. Спочатку Монфіс виклав спільне зі Світоліною фото, яке підписав так: «Останній день як наречена». Еліна відповіла своїм фото з підписом «Останній пост як міс Світоліна»… І нарешті, весілля! Фото з церемонії у лавандових тонах, яка відбулася у Швейцарії, поділився у соцмережах брат української тенісистки Юліан Світолін.

Еліна Світолна, якій у вересні виповниться 27 років, прокоментувала своє весілля так: «Це найкращий день у моєму житті». А ось що розповів гостям на весіллі Гаель Монфіс (1 вересня відзначить 35-річчя): «Сьогодні ми святкуємо наш союз із Еліною. Хочу сказати дякую за всю вашу любов, вона гріє мені душу… Звичайно, почуваюся комфортно й розслаблено, але це набагато важче, ніж я думав. Я відчуваю стільки емоцій… Напевно, виграти „Ролан Гаррос“ було би простіше». Нагадаємо, «Ролан Гаррос» — грунтовий турнір найпрестижнішої категорії «Великий шолом», відбувається щороку в Парижі, де народився Гаель Монфіс.

Еліна й Гаель повідомили про свої стосунки у соцмережах у січні 2019-го, під час турніру Australian Open у Мельбурні. Світоліна й Монфіс інформували про розвиток цих стосунків на спільній сторінці в Instagrami (G.E.M.S.Life). Усе начебто йшло до весілля. Світоліна навіть привозила Монфіса в Україну, зокрема, до Одеси, де знайомила з рідними. Однак у лютому цього року пара несподівано заявила, що у їхніх стосунках настала пауза… Але вона тривала недовго. Відразу після турніру у Маямі (США) Еліна й Гаель повідомили, що знову подорожують разом. А через кілька днів француз нарешті зробив українці пропозицію руки й серця.

Гаель тоді не поскупився: обручка, яку француз подарував Еліні на заручини, — від знаного бренду Graff (британський ювелірний дім, заснований 1960 року Лоуренсом Граффом). Діамант був нівроку — 5,5 карата! Орієнтовна ціна такої прикраси — 700 тисяч євро. Утім, Монфіс цілком може дозволити собі зробити коханій такий подарунок, бо за свою тенісну кар’єру одержав понад 19,3 мільйона доларів призових. Француз, який навесні у рейтингу Асоціації тенісних професіоналів (ATP) займав 13-те місце, виграв за кар’єру 10 одиночних титулів АТР. Для порівняння: Еліна Світоліна за свою тенісну кар’єру одержала понад 20 мільйонів доларів призових, а у рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) українка, яка виграла 15 одиночних титулів WTA, зараз на 6-му місці.

Фото Instagram
Фото Instagram

Довідка «ВЗ»

Гаель Монфіс — професійний французький тенісист, народився 1 вересня 1986 року в Бобіньї біля Парижа. Його батьки походять із французьких територій на Карибах: батько Рюфен — колишній футболіст із острова Гваделупи, а мати Сильвет — медсестра з острова Мартиніки. На юнацькому рівні Гаель 2004 року виграв три з чотирьох (!) турнірів «Великого Шолому»: Australian Open, «Ролан Гаррос» і Вімблдон. Найбільший успіх Монфіса на дорослих турнірах «Великого Шолому» — півфінали на «Ролан Гаррос» і US Open.

Читайте також: Російських веслувальників спіймали на допінгу