Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Рух» уперше зіграє на «Олімпійському»

Чи зможуть «жовто-чорні» знову відібрати очки у «Шахтаря»?

У неділю, 21 лютого, львівський «Рух» на столичному НСК «Олімпійський» у 15-му турі чемпіонату футбольної УПЛ протистоятиме чинному чемпіону, донецькому «Шахтарю» (17.00, «Футбол 1»). А «Львів» у суботу, 20 лютого, на «Арені Львів» зіграє з ковалівським «Колосом» (19.30, «Футбол 2»).

Перша зустріч «Руху» й «Шахтаря», яка відбу­лася у травні минулого року на тренувальній базі «гір­ників», мала товариський ста­тус і завершилася перемо­гою донецького клубу — 4:1. А перша офіційна гра у першо­му колі нинішнього чемпіонату УПЛ 23 вересня минулого року на «Арені Львів» завершилася сенсаційною нічиєю — 1:1. Спо­чатку досвідчений Степанен­ко несподівано «зрізав» м’яч у власні ворота, але під кінець матчу Марлос влучним ударом допоміг команді Луїша Каштру уникнути поразки.

«Шахтар» не знає поразок у чемпіонатах із 31 травня ми­нулого року — вже 22 (!) матчі поспіль: 14 перемог та 8 нічи­їх. А «Рух» на полях суперників в УПЛ ще не перемагав — дві нічиї і чотири поразки. У ми­нулому турі обидва суперники втратили важливі очки. «Шах­тар» збільшив відставання від лідера чемпіонату, київського «Динамо», а «Рух» за кількістю очок зрівнявся з «Минаєм», який перебуває на останній сходинці турнірної таблиці.

Кращий настрій у гравців «Львова», який очолює Віта­лій Шумський. Після гостьо­вої перемоги над «Минаєм» «містяни» перебувають на 10-му місці й мають ще гру в за­пасі — саме із ужгородцями. «Львів» і «Колос» провели в УПЛ три матчі й жодного разу не зіграли внічию: перемога львівського клубу та дві вікто­рії ковалівського.

Попередній матч супер­ників у Львові відбувся ще у грудні 2019 року і завершився перемогою господарів — 3:2. У складі «містян» голи заби­вали Олівейру, Татарков і Ал­варо, у гостей — Парамонов та Лисенко. «Колос», який тре­нує Руслан Костишин, у по­передніх двох турах зіграв внічию з «Динамо» та «Шах­тарем». А загалом клубна ре­кордна нічийна серія ковалів­ців триває вже чотири матчі.

А тим часом…

Захисник «Динамо», 28-річний Артем Ша­банов, на правах орен­ди до кінця сезону пе­рейшов до варшавської «Легії». В активі Шаба­нова 143 матчі в УПЛ (3 голи), 13 поєдинків у єврокубках (1 гол) та 2 матчі у складі збірної України. Нагадаємо, у жовтні минулого року з польського клубу «Лєх» (Познань) перебрався до «Динамо» Володи­мир Костевич, який вже тривалий час віднов­люється після травми і з нетерпінням чекає на свій дебют у складі ди­намівців.

Схожі новини