Передплата 2024 ВЗ

Нове львівське «дербі» в УПЛ

У суботу, 3 жовтня, «Рух» на «Арені Львів» у рамках 5-го туру УПЛ зіграє матч проти земляків зі «Львова» (поча­ток – о 17.00, «Футбол 2»). Цікавими та напруженими обіцяють бути інші матчі туру: «Динамо» – «Зоря» та «Десна» – «Шахтар»

Раніше «Рух» та «Львів» вза­галі не зустрічалися й в ін­ших турнірах. Для «Льво­ва» цей матч буде ювілейним, 100-м, у Прем’єр-лізі. До но­вого львівського дербі коман­да Георгія Цецадзе підійшла із затяжними рекордними не­приємними серіалами. «Львів» утримує клубну антирекордну безвиграшну серію в УПЛ, яка з 29 лютого триває 16 турів: 6 ні­чиїх та 10 поразок. Програш­на клубна рекордна серія міс­тян у чемпіонатах триває 6 ігор. «Львів» пропускає голи в УПЛ впродовж рекордних для клубу 13-ти ігор — 34 м’ячі.

А «Рух» від часу дебюту у Прем’єр-лізі в кожній грі як за­биває голи, так і пропускає — у 4-х матчах. До першого особис­того протистояння суперники підійшли з підвищеною моти­вацією ще й тому, що минулої середи обидва львівські клуби зазнали гостьових поразок і ви­були з Кубка України: «Рух» від «Десни» — 1:2, а «Львів» від «Вор­скли» — 0:2.

«Динамо» у Києві прийма­тиме «Зорю». Гравці столично­го клубу забивають голи у воро­та луганської команди з лютого 2017 року впродовж 15-ти мат­чів, а пропускають від «Зорі» впродовж шести. «Динамо» при Мірчі Луческу у всіх турнірах ще не програвало — 8 матчів: сім пе­ремог та нічия.

«Десна» налаштована віді­брати перші в УПЛ очки у по­єдинках з «Шахтарем», якому до цього програла у всіх шес­ти матчах. Гольовий клубний ре­кордний домашній серіал чер­нігівського клубу триває 9 ігор. Андрій П’ятов може у скла­ді «Шахтаря» пропустити 400-й гол у всіх турнірах (залишився 1 м’яч).

Ювілею очікує і головний тренер «Олександрії» Володи­мир Шаран, для якого гра у Ки­єві проти «Олімпіка» буде 200-ю в УПЛ біля керма різних клубів. Свого часу Шаран очолював «Говерлу» (16 ігор) та «Карпа­ти» (4). Цікавим обіцяє бути і по­єдинок «Дніпра-1» проти «Вор­скли». Керманич полтавчан Юрій Максимов біля керма різ­них клубів УПЛ може відсвятку­вати 50-ту перемогу своїх підо­пічних, Ігор Йовічевіч — першу на чолі дніпрян.

«Інгулець» прийматиме «Ми­най», і обидва дебютанти УПЛ наразі більше одного гола за матч не забивають. До того ж «Інгулець» у чемпіонатах ще не перемагав, а «Минай» — не грав унічию.

А тим часом…

Найближчими днями очікуються і два матчі на стадіо­ні «Україна». Львівські «Карпати», які виступають у групі «А» другої ліги, у суботу, 3 жовтня, прийматимуть київський «Рубікон» (початок — о 14.00). Після майже семимісячної перерви на цю гру зможуть прийти вболівальники, але їх кількість не повинна перевищувати 25 відсотків усіх місць. Згідно з медичним протоколом, продавати квитки мож­на лише в режимі онлайн. Власники абонементів на мину­лий сезон зможуть відвідати матчі «Карпат» безкоштовно. А в понеділок, 5 жовтня, жіноча команда «Карпати» в рам­ках Вищої ліги України прийматиме «Маріуполь» (початок — о 16.00).

Схожі новини