Передплата 2024 ВЗ

Гвоздик став четвертим чинним українським чемпіоном світу з боксу

Український боксер Олександр Гвоздик завоював пояс чемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBC.

Під час поєдинку в канадському Квебеку українець нокаутував у 11-му раунді «господаря» ринга — 41-річного Адоніса Стівенсона.

Про це повідомляє «24 канал».

Для Гвоздика ж це був перший поєдинок на професійному рівні за межами США. Для Стівенсона це був десятий захист титулу. Хоча сім з них були добровільними, а суперники не були з топ-5. У підсумку виник титул тимчасового чемпіона WBC, який і виграв Гвоздик, перемігши Мехді Амара. Більше втікати від претендентів не було змоги, тож Стівенсон вийшов проти Гвоздика.
Українець розпочав бій доволі акуратно. Тож перший раунд Стівенсон міг занести собі в актив, зважаючи на те, що у нього навіть пройшов небезпечний удар. У другому раунді бій вирівнявся.

Зате на початку третього раунду Стівенсон опинився на ринзі — Гвоздик відправив його у нокдаун одразу на початку, завдавши правого прямого удару. Канадець ж у цьому моменті апелював до судді.

Четвертий раунд — знову рівний бій, а у п'ятому Олександр пішов у перед. Цього разу він захопив центр рингу, заставивши суперника бігати по колу.

У восьмому раунді пішов відкритий бій. Суперники частіше завдавали удари (краще це вдавалося Гвоздику). Українець був більш технічний, рухливий, працював як ногами, так і корпусом.

Натомість у 10-у раунді Гвоздик пропустив важкий удар, вправши на канати. Після цього українець був змушений йти у клінч, щоб втриматися на ногах. А наприкінці прийшла і «відповідь» від Олександра, коли у нього пройшла серія ударів. Тепер же ініціатором клінчу був Стівенсон. Удари Гвоздика пройшли і в 11-у раунді, коли у Стівенсона опустилися руки. Та канадієць встояв на ногах. Але до кінця раунду не зумів втриматися. Гвоздик добив його у куті рингу!!!

На рахунку 31-річного Гвоздика тепер 16 перемог (13 нокаутів) у 16 поєдинках на професійному рингу.

Таким чином, Україна отримала четвертого чинного чемпіона світу в професійному боксі. Нагадаємо, що, крім Гвоздика, такими титулами володіють Олександр Усик, Василь Ломаченко й Артем Далакян.

Схожі новини