Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Світоліна не змогла пробитися в півфінал Australian Open

  • 23.01.2018, 09:32
  • 2 996

Українка не мала шансів у матчі з 37-ю ракеткою світу.

Українська тенісистка Еліна Світоліна (4-та у світі), яка вважалася фавориткою на перемогу в Australian Open, зазнала поразки у чвертьфіналі турніру.

Бельгійка Еліс Мертенс (37-ма) впевнено розправилася з опоненткою з рахунком 6:4, 6:0.

Після матчу Світоліна скаржилася на проблеми зі стегном.

Для тенісисток це був другий очний поєдинок у турі. Минулого року Світоліна перемогла Мертенс у фіналі турніру WTA в Стамбулі. Раніше найкращим результатом на мейджор для бельгійки було третє коло Ролан Гаррос. Українка двічі грала в чвертьфіналах турнірів Великого шолома, обидва рази на Відкритому чемпіонаті Франції, у 2015 і 2017 роках.

В 1/2 фіналу Еліс Мертенс зіграє з переможницею матчу Каролін Возняцькі (2-га) - Карла Суарес Наварро (39-та).

Світоліна стала першою представницею України, якій вдалося дістатися до 1/4 фіналу Australian Open у жіночому одиночному розряді. На шляху до чвертьфіналу в Мельбурні Еліна Світоліна святкувала перемоги над Іваною Йорович (Сербія, 279-та), Катержиною Синяковою (Чехія, 59-та), Мартою Костюк (Україна, 521-ша) і Денісою Аллертовою (Чехія, 130-та).

Світоліна впевнено пробилася до чвертьфіналу Australian Open

Українка продовжує похід за трофеєм.

Перша ракетка України Еліна Світоліна без проблем вийшла до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Австралії.

Світоліна у матчі четвертого кола обіграла Денису Аллертову з Чехії, яка є 130-ю ракеткою світу (6:3, 6:0).

Матч тривав менше години, а Світоліна не залишила жодних шансів менш досвідченій чешці.

Українка вперше в кар'єрі зіграла у 1/8 фіналу Australian Open і вийшла в 1/4 фіналу, де зіграє проти Елізи Мертенс з Бельгії, яка є 37-ю ракеткою світу.

4-й раунд

Дениса Аллертова (Чехія) – Еліна Світоліна (Україна, 4) – 3:6, 0:6

Зазначимо, що Світоліна є єдиною українкою, яка продовжує боротьбу в Австралії. Раніше турнір покинули Леся Цуренко, Марта Костюк, Катерина Бондаренко та Олександр Долгополов.

AO-2018. Світоліна обіграла Костюк і вийшла в четверте коло

Українське дербі в Мельбурні завершилося перемогою Еліни.

У третьому колі Відкритого чемпіонату Австралії турнірна сітка звела на корті двох українок - одну з головних претенденток на перемогу в турнірі Еліну Світоліну і головну сенсацію - 15-річну дебютантку Марту Костюк. Як такої боротьби не вийшло: Світоліна перемогла на класі і вперше зіграє в четвертому колі Australian Open.

Світоліна всуху програла свій стартовий гейм, після чого Костюк не скористалася геймбол і також упустила подачу. З рахунку 2: 2 Еліна виграла чотири гейми поспіль і завершила сет на свою користь. У другій партії Світоліна реалізувала брейкпоінт в четвертому геймі і втримала перевагу до кінця зустрічі, виконавши ще один брейк у восьмому геймі на подвійній помилці Костюк. Марта в цьому сеті не заробила жодного брейкпоінта.

У четвертому раунді Світоліну чекає матч зі 130-ю ракеткою світу Денис Аллертовой з Чехії. Дівчата зустрічалися на корті два рази і обидва матчі залишилися в активі чешки.

Australian Open-2018. третє коло

Еліна Світоліна (Україна, 4) - Марта Костюк (Україна, Q) - 6: 2, 6: 2

Три українські тенісистки вийшли у третє коло Australian Open

У 1/16 фіналу буде українське дербі: Костюк і Світоліна зіграють між собою.

Усі три українські тенісистки, які грали свої матчі другого кола турніру категорії Grand Slam в Мельбурні 17 січня, здобули перемоги! Катерина Бондаренко здолала росіянку Павлюченкову, Марта Костюк - австралійку Роговську, а Еліна Світоліна - чешку Синякову. У третьому колі Australian Open маємо українське дербі - жереб звів Костюк і Світоліну.

Букмекери не вважали, що Катерина Бондаренко пройде Анастасію Павлюченкову. Але досвідчена українка обіграла росіянку дуже впевнено (6:2, 6:3), у сьомий раз у кар'єрі вийшовши на турнірі “Великого Шолому” до третього кола. “Я дуже щаслива, - розповіла Катерина після матчу. - Грати в Мельбурні - особливе відчуття. Ми так далеко від рідної країни, але на трибунах так багато людей, які нас підтримують! Чи готова я до того, що стане ще спекотніше? Звичайно! Я грала у Сіднеї, де було плюс 45 у тіні”. У 1/16 фіналу Катерина Бондаренко зіграє зі словачкою Магдаленою Рибаріковою (19-та “сіяна”).

Загалом, турнір у Мельбурні для Катерини щасливий: 2008 року вона разом зі старшою сестрою Оленою перемогла на Australian Open у парному розряді. Виступає Катерина у парі й на нинішньому турнірі. У першому колі Бондаренко-молодша та сербка Олександра Круніч упевнено перемогли російсько-австралійську пару Вихлянцева/Родіонова - 6:2, 6:2.

Продовжує “запалювати” у Мельбурні 15-річна українська тенісистка Марта Костюк. Нагадаємо, учасницею дорослого Australian Open юна українка стала завдяки wild card - спеціальному запрошенню, яке одержала від організаторів як переможниця торішнього турніру в Мельбурні серед юніорок. До основної “сітки” турніру в Мельбурні Марта пробилася, здобувши три перемоги у матчах кваліфікації. У першому колі Australian Open киянка перемогла 25-ту “сіяну”, китаянку Шуай Пей (6:2, 6:2). І ось нове досягнення 15-річної тенісистки: вона пробилася до 1/16 фіналу! Тенісистку з Австралії Олівію Роговську Костюк обіграла з рахунком 6:3, 7:5.

Марта Костюк стала наймолодшою учасницею третього раунду на турнірах “Великого Шолому” з 1997 року. А на Australian Open молодша від Марти тенісистка востаннє грала у третьому колі 1996 року. Знаменитій швейцарці Мартіні Хінгіс було тоді 15 років і 4 місяці, а нашій Марті зараз - 15 років і 6 місяців.

Матч проти Катерини Синякової був для Еліни Світоліної нелегким випробуванням. Українка програла перший сет (4:6), але потім, суттєво додавши “обертів”, впевнено довела матч до перемоги. “Другий і третій сет я виграла з рахунком 6:2, 6:1, але таке відчуття, що матч завершився з рахунком 8:6 у третьому сеті, - розповіла Еліна після гри. - Перемога далася важко. Я почувалася не дуже добре, не могла сконцентруватися”. Що думає Еліна про українське дербі у наступному раунді? (До речі, саме Australian Open є єдиним турніром категорії Grand Slam, на якому Світоліна ще жодного разу не пробилася до 1/8 фіналу). “Я подивилася трохи першого сету, коли грала Марта, - розповіла Еліна. - Звісно, їй нема чого втрачати, і вона постійно ризикує. Як маленьке нерозумне курча... Для мене важливо показати свій найкращий теніс, і мені все рівно, хто на іншому боці корту”. Так чи інакше, гра проти четвертої ракетки світу піде Марті на користь - хоча б як підготовка до участі в матчах Кубку Федерації за збірну України (у лютому “синьо-жовті” зіграють у Канберрі проти збірної Австралії). Утім, після перемоги над китаянкою у першому колі Костюк заявила: “Таке відчуття, що у Мельбурні я можу обіграти кого завгодно”. Тож розслаблятися Світоліній аж ніяк не варто...

Іще одна наша тенісистка, друга ракетка України Леся Цуренко, свій матч другого кола Australian Open зіграла у ніч на 18 січня (за київським часом). Суперницею Лесі була полячка Агнєшка Радванська.

Схожі новини