Передплата 2024 «Добрий господар»

На «Україні» – зірки збірної Бразилії

У п’ятницю, 21 листопада, «Карпати» у «львівському» дербі приймають «Шахтар»

Поєдинок на стадіоні “Україна” (початок о 19.00) відкриє 12-й тур чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги. Цей матч можна назвати “львівським” дербі: донецький “Шахтар” зараз, як і “Карпати”, базується у Львові... Троє футболістів “Шахтаря”, Адріану, Кошта і Фред, повернулися до клубу з табору збірної Бразилії, у складі якої зіграли проти Туреччини та Австрії.

На полі «Карпат» перевага у 21 матчі суперників у чемпіонатах України — на боці «зелено-білих»: 9 перемог “Карпат”, 4 нічиї та 8 перемог “гірників”. Саме у матчі з «Шахтарем» 5 квітня 1992 року «Карпати» здобули першу перемогу в чемпіонатах України.

Востаннє підопічні Мірчі Луческу, який дебютував в Україні 2004 року саме в матчі з «Карпатами», виходили на поле «України» у вересні минулого року. Тоді з рахунком 3:2 перемогу святкували «Карпати», у складі яких відзначились Бартуловіч (двічі) та Гладкий. У гостей забивали Кошта та Ісмаїлі. Серед теперішніх гравців “Шахтаря” найкращий гольовий показник у матчах із «Карпатами» має Адріану — 5 голів. Свого часу чотири голи забив львів’янам Гладкий, який минулого сезону захищав кольори львівського клубу... Серед теперішніх карпатівців по разу забивали «Шахтарю» Худоб’як і Голодюк.

У “Карпат» через дискваліфікацію пропустить гру Даушвілі, у «Шахтарі» травмовані Степаненко та Кучер. Після вилучення в минулому турі наставник «зелено-білих» Ігор Йовічевіч не зможе керувати діями підопічних на тренерському містку. «Ми розуміємо, проти кого граємо, — заявив напередодні матчу Йовічевіч. — Тому мотивація з боку тренера не потрібна — щоб вона не переросла у психологічний бар’єр. У нас є повага до «Шахтаря», але немає страху. Ми показали, що можемо грати з сильними командами на рівних».

Поєдинок проти «Карпат» стане для «Шахтаря» останньою репети­цією перед матчем групового етапу Ліги чемпіо­нів, який 25 листопада відбудеться на «Арені Львів» — проти іспанського клубу «Атлетик».

Схожі новини