Передплата 2024 ВЗ

І знову «Металіст»–«Карпати»...

У Харкові «зелено-білі» не вигравали вже 19 років

У суботу, 26 жовтня, львівські «Карпати» у Харкові зіграють у чемпіонаті Прем’єр-ліги з його лідером — «Металістом» (початок матчу — о 19.30). Безпрограшна домашня серія «жовто-синіх» у поєдинках із “зелено-білими” розпочалася ще 1999 року і триває 12 (!) матчів.

Cуботній матч суперників буде ювілейним, уже 50-м. У чемпіонатах України команди провели 28 поєдинків. Лише п’ять разів перемагали «Карпати», в тому числі лише одного разу — в Харкові. Востаннє «зелено-білі» здобули гостьову перемогу над «жовто-синіми» ще 1994 року (1:0).

У рамках Прем’єр-ліги підопічні Мирона Маркевича востаннє приймали «Карпати» у листопаді 2012-го і перемогли 2:1. На дубль Кристальдо гості відповіли влучним ударом Кополовця. У травні ж цього року суперники зустрілись у Львові. Тоді переможця виявлено не було -1:1. Гості зусиллями Соси відкрили рахунок, а наприкінці матчу врятував «Карпати» від поразки Озарків. Загалом, забивна серія харківського клубу у ворота львівського триває вже 13 матчів (22 голи). «Металіст» — єдиний клуб Прем’єр-ліги, який не зазнав у чемпіонаті жодної поразки. У минулому турі підопічні Маркевича на своєму полі не здолали опір одеського «Чорноморця», чим перервали свою переможну домашню серію з 15 матчів.

По різні боки барикад гратимуть футболісти збірної України — карпатівець Федорчук, “металісти” Девіч і Едмар. Можуть вийти на поле екс-карпатівці Пшеничних і Ксьонз, а також нападник «зелено-білих» Гладкий, який родом із Харківщини.

У матчі очікуються два ювілеї. Арбітр поєдинку Віталій Годулян проведе свій 200-й матч у чемпіонатах України, ставши в історії ліги лише другим після Сергія Шебека (226 матчів) суддею, що покорив цей поважний рубіж. Може зіграти свій 150-й матч в елітному дивізіоні і ветеран «Карпат» Андрій Ткачук.

Схожі новини