Передплата 2024 «Добрий господар»

Камерунських «левів» не приборкали

Збірна України вперше у цьому році не перемогла

Національна збірна України, зігравши на столичному НСК «Олімпійський» внічию зі збірною Камеруну, перервала свою переможну серію, яка розпочалась ще в листопаді минулого року і тривала чотири гри. Під керівництвом Михайла Фоменка це була перша непереможна гра, яка стала останньою репетицією перед виїзним поєдинком зі збірною Чорногорії

(7 червня) в рамках відбору до чемпіонату світу¬2014. Один з головних висновків — нереалізація гольових моментів.

Збірну Камеруну привіз до Львова 65¬річний німецький тренер Фолькер Фінке, для якого це була прем’єрна гра на тренерському містку «левів». Одразу зауважимо, що камерунці прилетіли до Києва без своїх лідерів — Ето’О («Анжі»), Сонга та воротаря Ітанджа (ПАОК). Для камерунців ця гра теж була контрольна, бо в липні на «левів» чекають відбіркові матчі чемпіонату світу проти збірних Того та Конго.

Михайло Фоменко у цій грі не міг задіяти капітана команди Тимощука, який напередодні відіграв сім хвилин у складі «Баварії», яка завоювала Кубок Німеччини. Натомість вперше у цьому році в центр оборони повернувся Ракицький, який замінив свого одноклубника Кучера. Повернулися в основу Коноплянка та Гармаш.

На вістрі атаки українців діяли Зозуля та Селезньов, і останній першим міг змінити нулі на табло стадіону, де зібралося майже 57 000 глядачів, проте не зумів переграти воротаря Н’Джока. Господарі продовжували володіти ініціативою, але дальнім ударам Коноплянки, Ротаня, Морозюка бракувало влучності. Камерунці поступово вирівняли гру, і вже Абубакар не зумів реалізувати вилазку до воріт П’ятова.

Під час перерви Фоменко, намагаючись налагодити комбінаційні дії, зробив потрійну заміну, випустивши на поле Федецького, Степаненка та Гусєва. І Федецький спочатку після розіграшу кутового головою пробив впритул з рамкою воріт, а згодом дальнім ударом перевірив пильність воротаря. Напруга на полі зростала, і після зіткнення Хачеріді та Н’Кулу на полі виникла сутичка гравців, яких вдалося заспокоїти арбітру Безбородову зі Санкт¬Петербурга.

Заключні хвилини гри пройшли в обопільних атаках і на високих швидкостях. Обидва суперники хотіли вирвати перемогу. Фоменко спочатку випустив на поле Едмара, який востаннє захищав кольори «синьо¬жовтих» у 2011 році, а згодом 30¬річного Ковпака, який дебютував у збірній, представляючи першоліговий «Севастополь». Поневолі згадалось, як у 1979 році у складі збірної СРСР на поле виходив Степан Юрчишин ¬ нападник «Карпат», які тоді грали у першій радянській лізі. Двічі міг відзначитись і Зозуля, але і Романа цього дня підвела реалізація моментів...

Враження

Михайло ФОМЕНКО,

головний тренер збірної України:

«Задоволений тим, що у нас була така гра. Вона дала інформацію про те, що потрібно виправляти. Хтось з гравців виконує установку, а хтось ¬ ні. Будемо прибирати негатив, час та інформація у нас для цього ще є. У другому таймі ми внесли корективи, грали краще, було більше моментів. Клубний сезон вже закінчився, тому гравці вже думками у відпустках. Це менталітет нашого народу, і з цим нічого не зробиш».

Борис РАССИХІН,

заслужений тренер України:

«Наша збірна строго зіграла в обороні, не зовсім добре усередині. Погано, що створили мало моментів. Збірна Камеруну відіграла дисципліновано, добре грає в середній і довгий пас. Проте наша команда мала більше моментів, зокрема Федецький, але їх не реалізувала. Фоменко переглянув гравців, і головне, що обійшлося без травм перед поєдинком в Чорногорії».

Богдан ГРЕЩАК,

ветеран «Карпат», екс¬гравець олімпійської збірної СРСР:

«Гра нашої збірної трохи розчарувала. Було мало моментів, і тих не зуміли реалізувати. Футбол — це не гра на утримання м’яча. Мало наші гравці завдавали ударів по воротах, було мало кутових. У другому таймі після проведених замін діяли значно краще, проте і камерунці не відсиджувались в обороні, непогано володіли м’ячем і могли забити П’ятову».

Схожі новини