Передплата 2024 ВЗ

Динамівський голепад у Луганську

Запорізький «Металург» здобув свою першу перемогу в чемпіонаті

«Динамо» розгромило в Луганську «Зорю» з рахунком 5:0. Довгоочікувану першу перемогу в чемпіонаті здобув запорізький «Металург», перемігши вдома «Кривбас» — 2:0. Донецький «Металург» переміг удома «Говерлу» — 2:1, а «Іллічівець» у Маріуполі задовільнився мінімальною перемогою над «Ворсклою» — 1:0.

Першим на луганському «Авангарді» відзначився Ярмоленко, який в один дотик замкнув передачу Ідеє, провівши свій 40-й гол у чемпіонатах. Потім уже сам Ідеє переграв у штрафному суперників і подвоїв рахунок. Під кінець матчу підопічні Олега Блохіна забили ще три голи. Ідеє без проблем замкнув флангову передачу партнера, оформивши свій 8-й дубль у лізі. Безус дальнім ударом відкрив лік своїх голів за динамівців, а Гусєв чітко реалізував пенальті, яке заробив Ярмоленко.

Перемогу «Іллічівцю” приніс Мандзюк, який після подачі Полянського головою випередив Долганського, забивши свій перший гол за азовців.

Героєм матчу в Запоріжжі став капітан “металургів” Рудика, який оформив свій перший дубль у лізі. Сергій спочатку реалізував вилазку до штрафного Боровика, а згодом скористався пасом Жуніора.«Металург» нарешті перервав дві клубні антирекордні безвиграшні серії: загальну з 24-х матчів та домашню — з 12-ти.

«Говерла» в Донецьку після першого тайму вигравала у “металургів”. Під час контратаки закарпатців Лопес замкнув флангову передачу Ле Таллека. Неприємності для господарів на цьому не закінчились, бо Воловик не реалізував 11-метровий удар, який парирував Бабенко. Проте після перерви команда Юрія Максимова зламала хід поєдинку. Морозюк чудово зі штрафного пробив у «дев’ятку», а Дімітров потужним ударом сходу приніс перемогу господарям.

Учора відбулися інші матчі туру: «Таврія» — «Волинь», «Металіст» — «Чорноморець» та «Дніпро» — «Шахтар».

А тим часом...

Відбулося жеребкування півфінальних матчів Кубка України, які відбудуться 8 травня. У цей день «Севастополь» Олега Кононова прийматиме «Шахтар», а «Чорноморець» — «Дніпро». Виконком ФФУ підтримав ініціативу головного тренера національної збірної Михайла Фоменка й переніс фінальний матч Кубка з 1 червня на 22 травня (7 червня збірна України проведе на виїзді дуже важливий відбірний матч зі збірною Чорногорії).

Схожі новини