Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І у футболі є свої «штрафбати»…

Футбольним зіркам їхні господарі багато платять, але й чимало «деруть» з них. Якщо є за що.

А грішків у вередливих спортсменів завжди набереться. Щоб їх усмирити, придумали систему штрафів, яка є обов’язковим додатком до індивідуальних контрактів гравців. Іноді жорсткі санкції пожирають більшу частину заробітків відомих футболістів.

Бразильське ВИДАННЯ UOL пронюхало, як за порушення спортивної і побутової дисципліни карають гравців донецького «Шахтаря» (як відомо, у клубі Рината Ахметова грає чи не половина вихідців із батьківщини Пеле). Оприлюднені цифри штрафів вражають. Якщо хтось із «помаранчево-чорних» дозволить собі із запізненням повернутися у тренувальний табір команди після відпустки чи виступу у національній збірній, з нього вирахують 50% місячної платні. А якщо винуватець запізниться вдруге, то позбудеться 90% платні. У середньому вихованці Мірчі Луческу заробляють щомісяця 100 тисяч євро (а капітан Даріо Срна — усі 250 тисяч), тож можна уявити, які величезні капітали втрачають гірники у разі непослуху…

У контрактах до дрібниць розписано фінансові покарання за найменшу провину. На 20% керівники «Шахтаря» мають право оштрафувати футболіста за те, що без поважних причин не з’явився на тренуванні (у київському «Динамо» цим грішили Артем Мілевський, Олександр Алієв, у німецькій «Фортуні» — Андрій Воронін). П’яту частину місячної платні вирахують з гравця, якщо він набрав зайвих кілограмів або після 23.00 з’явився у нічному барі. Той, хто «загулює» хронічно, загубить половину заробітку.

Солідний штраф (15-30%) може спіткати спортсмена, якщо він, на думку тренера, не на повну силу викладається на тренуванні чи під час матчу. А також, якщо «на рівному місці» заробить червону картку від арбітра, виявить неповагу до колеги чи до суперника (зокрема зробить грубий підкат, вдарить ліктем чи плюне в обличчя). Є інформація, що саме за цією статтею покарали форварда донеччан Луїса Адріа-ну, який зганьбив клуб, порушивши правила фейр-плей у матчі з «Нордшелландом».

Схожі новини